Πρόκειται για ένα ακόμα πολιτιστικό γεγονός που ανακοινώθηκε σήμερα μέσω facebook, στην σελίδα International eat a πιτόγυρο day. Σύμφωνα με το sequel:International grab o Boob Day, International Grab a d… day, International grab an a.. day, από σήμερα ήρθε και η International eat a pitogyro day, ή αλλιώς φάε ένα πιτόγυρο, ή ακομα καλύτερα, φάε ένα σάντουιτς με σουβλάκι…

Σύμφωνα με τους εμπνευστές της «αυτή η εκδήλωση είναι διαφορετική από τις άλλες. Δεν υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα στο φύλο, την θρησκεία ή την εθνικότητα. Δεν έχει καμία σχέση με τις θρησκευτικές εορτές όπως τα Χριστούγεννα. Αυτή η εκδήλωση έχει δημιουργηθεί για να τιμήσουμε την σπουδαία αυτή ανακάλυψη του πιτόγυρου. Φάτε γύρο because yolo».

Την «Διεθνή Ημέρα Πιτόγυρου» καθιέρωσαν οι Θεσσαλονικείς και μέχρι στιγμής πάνω από 13 χιλιάδες άτομα έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στους «εορτασμούς».

Ο εορτασμός ορίζεται από τούδε και στο εξής για τις 3 Μαΐου, οπότε και θα τιμηθεί η «International eat a pitogyro day», όπως της πρέπει… Στην ημέρα άλλωστε παροτρύνονται να συμμετάσχουν ακόμα και όσοι κάνουν δίαιτα «Και αμα κάνετε δίαιτα, κάντε μια ημέρα μια εξαίρεση. 🙂 :)» ενώ διευκρινίζεται πως οι γύροι που θα φαγωθούν την ημέρα του εορτασμού δεν θα διατεθούν τζάμπα.