Μπορεί να κράτησε μόλις μία ώρα, όμως η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κέρδισε τις εντυπώσεις.

Μεταξύ των πραγμάτων που ξεχώρισαν ήταν οι πτώσεις δύο αλεξιπτωτιστών μπροστά στους επισήμους με τον έναν εξ αυτών να παραδίδει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την ελληνική σημαία.

Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας σκόρπισε ο πιλότος του F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής που πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης για να τιμήσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στέλνοντας το μήνυμα του στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Tο F-16 εκτέλεσε ακροβατικούς ελιγμούς και διελεύσεις με ακρίβεια και ταχύτητα πάνω από τη συμπρωτεύουσα. Ο χειριστής έκανε με το μαχητικό τρεις ελιγμούς γύρω από τον άξονα του επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του και τις δυνατότητές του αλλά και τις δυνατότητες του αεροσκάφους.

Επίσης, στις εκδηλώσεις πήρε μέρος  και το ιστορικό μαχητικό Spitfire, που πέταξε μαζί με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Δείτε φωτογραφίες: