Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Στην κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν η α’, β’, γ’ και ε’ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Ενώσεις Γονέων του δ’ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, η Ένωση Γονέων Θέρμης και Σύλλογοι Γονέων σχολικών μονάδων και σύλλογοι γυναικών.

Τα αιτήματα, τα οποία οι εκπρόσωποι των διαμαρτυρομένων επέδωσαν σε μορφή ψηφίσματος στον διευθυντή του γραφείου της υφυπουργού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, ήταν να δίδεται ένα δωρεάν γεύμα (κολατσιό) σε όλα τα παιδιά, να εξασφαλιστεί πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους και δωρεάν μεταφορά μαθητών με τα ΜΜΜ και να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.

«Στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε το ψήφισμα, «χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής, είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε γιατί το οικογενειακό τους εισόδημα δεν καλύπτει τις ανάγκες», ενώ «για τους ίδιους λόγους πολλά παιδιά είναι επίσης ανασφάλιστα».

«Πρόκειται για αιτήματα, που δεν χωράνε αναβολή, ούτε αναμονή, δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση δηλώσεις συμπαράστασης, αλλά λύσεις άμεσα», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το στέλεχος του ΠΑΜΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικός, Γιάννης Δελλής.