«Επανεμφανίστηκαν στους δρόμους της Θεσσαλίας «εκείνοι» που είτε εμφανιζόμενοι οι ίδιοι ως ΑμεΑ, είτε συνοδεύοντας ΑμεΑ, και με το πρόσχημα της προώθησης εντύπων, επαιτούν, κερδοσκοπούν και εκμεταλλεύονται την ευαισθησία του κοινού. Εμφανίζονται ως εκπρόσωποι Φορέων και Οργανώσεων του Αναπηρικού Κινήματος, ως παραστάτες των δικαιωμάτων των ΑμεΑ».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας, «μ’ αυτή την πρακτική παρουσιάζουν τα άτομα με αναπηρία ως μη παραγωγικά και μη δυνάμενα να αυτοσυντηρηθούν χωρίς την συνδρομή τρίτων.

Παραγνωρίζουν και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα κατά την οποία τα άτομα με αναπηρία από δικαιούχοι παροχών έχουν καταστεί φορείς δικαιωμάτων.

Αναιρούν και ακυρώνουν τις πολύχρονες προσπάθειές τους για την εμπέδωση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, την ισότιμη κοινωνική ένταξη και την εξίσωση των ευκαιριών. Σήμερα, σπιλώνονται όμως συνειδήσεις, καταπατώνται τα δικαιώματα των ΑμεΑ, απαξιώνεται και διασύρεται η αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους».
πηγή: VolosPress