«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Άκης Φλωρεντής, ο οποίος έγινε γνωστός τη δεκαετία του ’80 μέσα από ταινίες αλλά και διαφημίσεις.

Την είδηση του θανάτου του κοινοποίησε μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, η ηθοποιός Καίτη Φίνου.
«Έφυγε απ’την ζωή ο Άκης Φλωρεντής. Συνάδελφός,πολύ καλός ηθοποιός,υπέροχος άνθρωπος,αλλά και αυτόν τον έφαγαν τα κυκλώματα. Καλό του ταξίδι», έγραψε σχετικά στην προσωπική της σελίδα.

Ο Άκης Φλωρεντής τελείωσε τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του, η γνωριμία του με τον αείμνηστο Ντίνο Ηλιόπουλο του προσέφερε πολλά στην καριέρα του. «Έτσι, βρέθηκα σε έναν κινηματογράφο τότε, που ήταν εμπορικός αλλά παρηκμασμένος. Έτσι, δε μπορούσα να κάνω σημαντικά πράγματα, αν και κάποιοι είπαν ότι ξεχώρισα. Κάπως έτσι ξεκίνησα..», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο RetroManiaX.

Μερικές από τις ταινίες στις οποίες συμμετείχε ήταν: «Κορίτσια για τσίμπημα», «Λόρδαν ο βάρβαρος», «Ράδιο Αρβύλα»,«Γρανίτα από μελάνι», «Και κλάμα στα σχολεία», «Η τρέλα πάει στα σχολεία», «Καυτά θρανία» και «Γρανίτα από μπανάνα και μπόλικη τρέλα». Εκτός από την υποκριτική, είχε σπουδάσει και μουσική και είχε «ντύσει» μουσικά αρκετές ταινίες.