Με πολλές καινοτομίες και αλλαγές θα πραγματοποιηθεί και φέτος για 9η συνεχή χρονιά ο Διαδικτυακός Κρυμμένος Θησαυρός. Μια από τις βασικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, αποτελεί το γεγονός πως το φετινό Παιχνίδι θα αποτελεί μια εφαρμογή του facebook και θα παίζεται μέσω αυτού, με σκοπό την κατακόρυφη αύξηση της συμμετοχής των παικτών, καθώς και την επέκταση της προβολής του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Επιπλέον θα υπάρχει, για πρώτη φορά, η δυνατότητα εκ μέρους των Κυνηγών για συμμετοχή στο παιχνίδι μέσω κινητών τηλεφώνων και tablets και όχι αποκλειστικά μέσω σταθερών υπολογιστών, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, γεγονός που θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την διαδικασία του Παιχνιδιού.

Ακόμα μια επιπλέον δυνατότητα, που θα δώσει το φετινό παιχνίδι, σύμφωνα με το patrastimes.gr είναι ότι θα μπορούν οι συμμετέχοντες να βλέπουν όλες τις ερωτήσεις της κάθε φάσης χωρίς να απαιτείται να δώσουν απάντηση σε κάθε ερώτηση για να προχωρήσουν στην επόμενη, όπως ήταν αναγκασμένοι να κάνουν τις προηγούμενες χρονιές. Επίσης φέτος το Παιχνίδι του 9ου Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού θα είναι διαθέσιμο σε δύο γλώσσες – Ελληνικά και Αγγλικά – ούτως ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή και παικτών από διάφορες χώρες του κόσμου εκτός Ελλάδας, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν όταν είχε σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών τόσο σε επίπεδο παικτών όσο και σε επίπεδο χωρών.

Κατά τα λοιπά, η φιλοσοφία του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού παραμένει η ίδια απαιτώντας από τους συμμετέχοντες να ψάξουν στο Διαδίκτυο για να ανακαλύψουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα πολλαπλής επιλογής που θα τίθενται κάθε εβδομάδα από τα μέλη της Οργανωτικής Ομάδας.

Τα θέματα θα είναι κλιμακούμενης δυσκολίας, ενώ το Παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με το τελευταίο επιπλέον θέμα που θα συνίσταται στην εύρεση του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού από τους συμμετέχοντες, και το οποίο θα κρίνει και τον νικητή. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει το Σάββατο 24 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου με την ανεύρεση του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού, περιλαμβάνοντας τέσσερις φάσεις – μια ανά εβδομάδα – με πέντε θέματα σε κάθε μία.

Την Ομάδα του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού αποτελούν οι Ηλίας Ηλιόπουλος, Γιάννης Γιαννακόπουλος, Αθηνά Φιλιπποπούλου ενώ την τεχνική υποστήριξη του όλου εγχειρήματος επωμίζεται μια ομάδα με εμπειρία σε διαδραστικά παιχνίδια και εφαρμογές με επικεφαλής τον Γιάννη Χατζηγιαννάκη και τους Μάριο Λογαρά, Ορέστη Ακριβόπουλο και Γιώργο Φλογερά.

Η απονομή των βραβείων του 9ου Παιχνιδιού του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού θα γίνει μαζί με τα υπόλοιπα βραβεία του Κρυμμένου Θησαυρού και του Πατρινού Καρναβαλιού στην εκδήλωση Απονομής των Βραβείων.

Η πρόσβαση στο παιχνίδι γίνεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Πατρινού Καρναβαλιού www.carnivalpatras.gr στην ενότητα του διαδικτυακού και μέσω του facebook στο CARNIVAL PATRAS GAME.