Σε διορθωτικά μέτρα σε ηλεκτρικά σίδερα προχωράει η εταιρεία Δ. & Ι. Δαμκαλίδης Α.Ε, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας της Γενικής Γραμματεία Βιομηχανίας.

Τα μέτρα αφορούν τα σίδερα της Russell Hobbs μοντέλο Steamglide Iron 2400w – Model No: 18651-56. Η κατασκευάστρια εταιρεία έχει εντοπίσει ότι σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις το ανωτέρω σίδερα, και συγκεκριμένα αυτά που κατασκευάστηκαν μεταξύ Οκτωβρίου 2012 και Ιουνίου 2013, μπορεί να ενέχουν κίνδυνο.

Συγκεκριμένα υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί συσσώρευση θερμικής ενέργειας στο εύκαμπτο σημείο σύνδεσης του καλωδίου ηλεκτροδότησης με την λαβή του προϊόντος, η οποία δυνητικά μπορεί να διαπεράσει την προστατευτική μόνωση του καλωδίου και να προκαλέσει επιδερμικό έγκαυμα στο χρήστη του προϊόντος.

Στην Ελλάδα έχουν διατεθεί 1925 τεμάχια. Τα μόνα σίδερα που επηρεάζονται είναι αυτά που έχουν τον ακόλουθο επταψήφιο κωδικό: 18651-56. Για να γνωρίσει ο καταναλωτής εάν έχει κάποιο επηρεαζόμενο σίδερο, χρειάζεται να κοιτάξει στο κάτω μέρος της ‘φτέρνας’ του σίδερου. Εκεί θα βρει μία ετικέτα σε ορθογώνιο σχήμα η οποία περιέχει τον αριθμό του μοντέλου στο επάνω μέρος της. Αν ο καταναλωτής έχει το μοντέλο που αναφέρεται παραπάνω θα πρέπει επίσης να ελέγξει το δεύτερο πενταψήφιο κωδικό ο οποίος βρίσκεται στο κάτω μέρος της ετικέτας.

Αν ο δεύτερος κωδικός είναι μέσα στους κωδικούς από 04512 έως 36512 ή από 00113 έως 19513, τότε το σίδερο επηρεάζεται από τα διορθωτικά μέτρα. Τυχόν κωδικοί εκτός αυτού του εύρους των αριθμών δεν επηρεάζονται.

Αν ο καταναλωτής έχει ένα από αυτά τα μοντέλα και θέλει να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο προϊόν θα πρέπει να επισκεφθεί το κατάστημα που το αγόρασε και να ζητήσει την αντικατάστασή του με ένα άλλο προϊόν της δικής του επιλογής από το κατάστημα. Αν ο καταναλωτής δεν θέλει αντικατάσταση αλλά θέλει επιστροφή χρημάτων θα πρέπει να επισκεφθεί το κατάστημα που το αγόρασε και αφού επιστρέψει το σίδερο θα του επιστραφεί το ποσό ίσο με την αξία της αγοράς του προϊόντος, χωρίς την ανάγκη παρουσίασης της απόδειξης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Δ. & Ι. Δαμκαλίδης Α.Ε. και συγκεκριμένα με την Κα Τσίμπα Αγάθη στο τηλέφωνο: 210 9410888 ή στην ηλεκτρονική
διεύθυνση (e-mail): [email protected].