Ενημερωτικό δελτίο υπό τον τίτλο «Γιατί απειλείται το κυνήγι», με το οποίο ενημερώνει τα μέλη τους ανά την Ελλάδα σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το κυνήγι, εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Κυνηγετικών Ειδών, διευκρινίζοντας αρχικά: «Αυτή η επιστολή δεν έχει κανένα προπαγανδιστικό, κομματικό ή πολιτικό χαρακτήρα. Αφορά το μέλλον των επιχειρήσεών μας και το κυνήγι από το οποίο ζούμε. Πιθανότητα ο επόμενος στόχος να είναι το ψάρεμα».

Στο δελτίο της η ΠΕΒΕΚΕ, εν όψει των εκλογών παραθέτει «την επίσημη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το κυνήγι, όπως προσφάτως εξαγγέλθηκε» και προσθέτει: «Δυστυχώς, η υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος αποτελεί επίσημη δέσμευση στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ουσιαστικά υιοθετεί αυτούσιες τις πιο ακραίες και αντικυνηγετικές θέσεις διαφόρων περιβαλλοντικών ΜκΟ. Λόγω του πολύ σοβαρού περιεχομένου του, θεωρούμε ότι πρέπει να διαβαστεί με προσοχή από όλους τους επαγγελματίες του κλάδου και να ενημερωθούν αναλόγως όλοι οι κυνηγοί».

Το ενημερωτικό δελτίο της Ένωσης αναφέρει:

[Ο ΣΥΡΙΖΑ, στο Πρόγραμμά του δηλώνει επισήμως:

«1. «Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι παύουν να έχουν οποιεσδήποτε ειδικές σχέσεις με την Δασική Υπηρεσία και εποπτεύονται από την Πολιτεία,

όπως όλα τα Σωματεία»

Αυτό σημαίνει:

α) Πλήρης διάλυση των Κυνηγετικών Οργανώσεων

β) Κατάργηση των πόρων. Η ΚΣΕ δεν θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει μελέτες και προγράμματα που είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη των θέσεών της και ιδιαιτέρως για την ετήσια Ρυθμιστικής Απόφασης για το κυνήγι

«Κατάργηση διατάξεων με τις οποίες παραχωρούνται δημόσιες εξουσίες σε ιδιωτικούς φορείς στον τομέα της δασοφυλακής – θηροφυλακής»

Αυτό σημαίνει:

α) Διάλυση της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων που αποτελεί τον πλέον αποτελεσματικό Φορέα Θηροφύλαξης, όπως έχει επισήμως αναγνωρισθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

β) Χωρίς την αποτελεσματική θηροφύλαξη δεν επιτρέπεται το κυνήγι, όπως ρητά έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας και γι’ αυτό παλαιότερα, λόγω έλλειψης αποτελεσματικής θηροφύλαξης, ακύρωσε τη σχετική Ρυθμιστική και απαγόρευσε το κυνήγι στην Ελλάδα.

Με την κατάργηση της Θηροφυλακής κινδυνεύει σοβαρά ν’ απαγορευτεί το κυνήγι σε όλη τη χώρα.

2. «Επανακαθορισμός της κυνηγετικής περιόδου για την προστασία της Ορνιθοπανίδας»

Αυτό σημαίνει:

α) Μείωση των περιόδων θήρας για διάφορα είδη περιφρονώντας την Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία αποδέχθηκε την Ελληνική νομοθεσία και αναγνώρισε ως σύννομες τις υφιστάμενες περιόδους θήρας, με αποτέλεσμα η χώρα μας να μην έχει ποτέ καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα κυνηγίου β) Υιοθέτηση εμμέσως πλην σαφώς, των προτάσεων των αντικυνηγετικών ΜκΟ για έναρξη θήρας όλων των θηραμάτων την 1η Οκτωβρίου και λήξη όλων τον Ιανουάριο. (εκτός τριχωτών θηραμάτων)

3. «Συνεργασία με τα Σωματεία περίθαλψης και προστασίας ζώων»

Αυτό σημαίνει:

α) Υιοθετούνται ακραίοι αντικυνηγετικοί ισχυρισμοί φιλοζωϊκών σωματείων με θέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη και το περιβάλλον.

β) Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι «Ζώα της άγριας πανίδας δολοφονούνται ως “σπορ”, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο από την Πολιτεία, για την χομπίστικη ικανοποίηση μιας μειοψηφικής μερίδας πολιτών».

200.000 νόμιμοι πολίτες – κυνηγοί αποκαλούνται δολοφόνοι από χόμπι.

4. «Περαιτέρω περιορισμός της κυνηγετικής δραστηριότητας χρονικά/χωρικά»

Αυτό σημαίνει:

α) Ότι οι προστατευόμενες περιοχές (ΖΕΠ) που καλύπτουν το 35% της χώρας μας (τις περισσότερες σ’ όλη την Ευρώπη) θα αυξηθούν με αντίστοιχες απαγορεύσεις για το κυνήγι! Καμία Μελέτη, καμία Οδηγία της Ε.Ε. δεν υποστηρίζουν την αύξησή τους.

Η υλοποίηση των θέσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, αφενός καταστρέφει το μέλλον μας και αφετέρου αφαιρεί ετησίως ενάμιση

δισεκατομμύριο ευρώ (1,5 δισ) από την πραγματική οικονομία».