Για τη νότια Ιταλία αναχώρησαν το μεσημέρι από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, συγγενείς αγνοουμένων από τη Βόρεια Ελλάδα, που επέβαιναν στο πλοίο “Norman Atlantic”. Με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους δήλωσαν ότι αποφάσισαν να ταξιδέψουν στη γειτονική χώρα και να τους αναζητήσουν οι ίδιοι,με την ελπίδα ότι θα τους εντοπίσουν.

Η αναζήτηση των αγαπημένων τους προσώπων θα γίνει σε συνεργασία με τις ελληνικές προξενικές αρχές και την πλοκτήτρια εταιρία και με τη βοήθεια διερμηνέα και γιατρού, κυρίς στα νοσοκομεία της Ιταλίας όπου διακομίστηκαν επιβάτες του μοιραίου πλοίου.

Ανάμεσα στους συγγενείς των αγνοουμένων είναι και ο γιος του Σερραίου οδηγού φορτηγού, Νίκου Σαγιρίδη, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στις λίστες των αγνοούμενων επιβατών του «Norman Atlantic». “Ελπίζουμε να τον βρούμε ζωντανό, έστω και βαριά τραυματισμένο. Θα ψάξουμε σε όλα τα νοσοκομεία τη Ιταλίας”, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γιος του οδηγού φορτηγού, Κώστας Σαγιρίδης, λίγο πριν πάρει τις τελευταίες οδηγίες από την εταιρία “ΑΝΕΚ LINES” για να επιβιβαστεί με τη σύζυγο του, στο αεροπλάνο για Ιταλία, με άλλους 17 συγγενείς των εννέα μέχρι τώρα αγνοουμένων Ελλήνων επιβατών.

«Ο πατέρας μου είναι τριάντα χρόνια οδηγός φορτηγού και δεν είχε ποτέ ατύχημα. Ήταν πολύ έμπειρος. Θα τα έχει καταφέρει», δήλωσε ο Κώστας Σαγιρίδης, που στις δύσκολες αυτές στιγμές – όπως λέιε – του λείπει αφάνταστα η μητέρα του που την έχασε πριν από δύο χρόνια.

Ο αγνοούμενος 60χρονος οδηγός Νίκος Σαγιρίδης, από τους Επταμύλους Σερρών, πατέρας τριών παιδιών,εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια ως οδηγός σε μία Αυστριακή εταιρεία και ταξίδευε συχνά στην Ευρώπη, μέσω Ιταλίας. Τα Χριστούγεννα τα πέρασε με την οικογένειάτου ,στους Επταμύλους, όμως για την Πρωτοχρονιά έπρεπε να ταξιδέψει με το φορτηγό του. Η τελευταία επικοινωνία που είχε με τα παιδιά του ήταν το πρωί της Κυριακής, από τότε μέχρι και σήμερα οι δικοί του άνθρωποι ζουν το δικό τους Γολγοθά.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 5.45, ενημέρωσε μέσω κινητού τηλεφώνου τα παιδιά του για το συμβάν, όπως και δεκάδες επιβάτες στο πλοίο, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Αμέσως ο γιος του ειδοποίησε τις αρχές, ενώ τον παρότρυνε μα κρατήσει την ψυχραιμία του, λέγοντάς του ότι όλα θα πάνε καλά. “Αγόρι μου δεν θα μας προλάβουνε”, ήταν τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου Νίκου Σαγιρίδη, όπως λέει ο γιος του.

Μετά από λίγα λεπτά, η επικοινωνία με τον πατέρα του ήταν σχεδόν αδύνατη. «Τον άκουγα να είναι είναι έξω από το φορτηγό, από βαθιά ακουγόταν εκρήξεις, ο κόσμος ούρλιαζε …”, θα περιγράψει ο Κώστας Σαγιρίδης.

Όπως αναφέρει από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν μπορούσε πλέον να κάνει το παραμικρό, ενώ λέει ότι είδε τον πατέρα του κάποιος από τους διασωθέντες, στο πέμπτο «ντεκ» του πλοίου, μαζί με άλλους που κρύφτηκαν, πίσω από μια πόρτα για να μην τους χτυπάνε τα κύματα και ο αέρας. “Του τηλεφωνούσαμε συνέχεια το κινητό πλέον δεν λειτουργούσε …Το παν για μας είναι να βρεθεί κατι”, θα πει ο νεότερος γιος του αγνοούμενου, Βαγγέλης Σαγιρίδης.

«Παρακολουθούσαμε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς μήπως και τον εντοπίσουμε , άδικα όμως. Επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες των λοιπών αγνοούμενων και κάναμε κάποιες ενέργειες από κοινού, προς την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη και στον Ερυθρό σταυρό. Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι να ψάξουμε σε όλα τα νοσοκομεία. Ο πατέρας μας δεν έπεσε στη θάλασσα, αν κάποιος ξέρει οτιδήποτε θα παρακαλούσαμε να
επικοινωνήσει μαζί μας», επισημαίνει ο Κώστας Σαγιρίδης. Δεν τον εγκαταλείπει η ελπίδα, ενώ ευχαριστεί και τη ναυτιλιακή εταιρία που – όπως λέει-ανέλαβε την ευθύνη των εξόδων προκειμένου να μεταβούν στην Ιταλία οι συγγενείς των αγνοουμένων.