Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η RAI, η λίστα επιβατών του Norman Atlantic φέρεται να είναι ανακριβής έως και πλαστή.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με τον αριθμό των αγνοουμένων, των επιβατών και των διασωθέντων επικρατεί το απόλυτο χάος, με τραγικές φιγούρες τους συγγενείς επιβατών που σπεύδουν στα σημεία επιστροφής των διασωθέντων για να δουν αν οι άνθρωποί τους συγκαταλέγονται σε αυτούς.

Η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για 432 διασωθέντες σε σύνολο 478 επιβαινόντων, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρία την Τρίτη, δύο μέρες μετά την πυρκαγιά, κατέβασε τον αριθμό τους σε 475.

Την ίδια ώρα οι ιταλικές αρχές κάνουν λόγο για 427 διασωθέντες σε σύνολο 458 επιβαινόντων.

Την απόλυτη σύγχυση επιτείνει ρεπορτάζ της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης RAI στο οποίο αναφέρθηκε ότι 80 εκ των διασωθέντων δεν περιλαμβάνονταν σε καμία λίστα, κάτι το οποίο ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Οι νεκροί που μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί ανέρχονται σε δέκα, ενώ ουδείς μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια για τον αριθμό των αγνοουμένων, δεδομένου του αλαλούμ με τον αριθμό των επιβαινόντων.

Εν τω μεταξύ το πλοίο φάντασμα πλέει καμμένο κατά τα δύο τρίτα και ακυβέρνητο 1,5 μίλι ανοιχτά από τις αλβανικές αρχές, με ειδικούς να εκτιμούν ότι οι έρευνες στο εσωτερικό του μόνο θα μπορέσουν να δώσουν ασφαλείς απαντήσεις για την τραγωδία.