Ακόμη τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Norman Atlantic.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε, με δήλωσή του στη Βουλή, την πληροφορία ότι περισυνελέγησαν τέσσερις ακόμα νεκροί από τη θάλασσα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών του Norman Atlantic στους πέντε, αφού ήδη έχει ανακοινωθεί ο θάνατος του Έλληνα Γιώργου Ντούλη, που στην προσπάθειά του να μπει σε σωστική λέμβο, εγκλωβίστηκε σε «γλίστρα» του πλοίου και έχασε τη ζωή του.

Στη θαλάσσια περιοχή μεταβαίνει σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής ενώ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν πρόκειται για επιβάτες του πλοίου η παράτυπους μετανάστες που μπορεί να επέβαιναν στο «Norman Atlantic».

Στους 391 ανέρχεται μέχρι αυτήν την ώρα ο αριθμός των διασωθέντων από το πλοίο Norman Atlantic στο οποίο εκδηλώθηκε χθες πυρκαγιά στο γκαράζ του, σύμφωνα με το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA), που επικαλείται το υπουργείο Ναυτιλίας.

Στο πλοίο παραμένουν 87 άτομα. Εν τω μεταξύ η εισαγγελία του Μπάρι ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινάει έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες.