Γύρω στις τέσσερις το πρωί αναμένεται να φτάσει, στο λιμάνι του Πρίντεζι, το πλοίο Σαν Τζόρτζιο, του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο θα μεταφέρει μεγάλο μέρος των διασωθέντων του Norman Atlantic, στο οποίο ξέσπασε φωτιά ενω έπλεε, μεταξύ ελληνικών και ιταλικών χωρικών υδάτων, όπως έκανε γνωστό ο νομάρχης της πόλης, στη κάτω Ιταλία.

Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν το Norman Atlantic θα ρυμουλκηθεί σε αλβανικό λιμάνι ή στο Πρίντεζι, όπως επιθυμούν ο ιταλικές αρχές.

Η υπουργός ΄Αμυνας της Ιταλίας, Ρομπέρτα Πινόττι, έκανε γνωστό, πάντως, ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχισθούν κατά την διάρκεια όλης της νύχτας, παρά τις όποιες αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Αυτή την ώρα, επίσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι συναντάται με τον υπουργό Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι.

Ο κυβερνήτης του πλοίου, τέλος, Ρικκάρντο Ριτσόττο, ελαφρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Πρίντεζι, όπου και εισήχθη στο νοσοκομείο.