Την πληροφορία μετέδωσαν πρώτα τα Ιταλικά ΜΜΕ και πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε και από τον εκπρόσωπο Τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Λαγκαδιανό. Νεκρός είναι ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άτυχος άνδρας και μια γυναίκα είχαν εγκλωβιστεί στη γλίστρα του πλοίου κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν. Δυστυχώς, όμως, εγκλωβίστηκαν εκεί. Η επικοινωνία με τους διασώστες δεν ήταν δυνατή. Τελικά, ο άνδρας δεν τα κατάφερε, ενώ η γυναίκα που ήταν μαζί του, είναι ζωντανή και μεταφέρεται στο Μπρίντεζι.

Την ίδια στιγμή, στους 158 ανέρχεται αυτή τη στιγμή ε ο αριθμός των επιβατών, που έχουν μετεπιβιβαστεί με ασφάλεια σε παραπλέοντα πλοία, απο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του τα ξημερώματα, ενώ αυτό έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκο Λαγκαδιανό απο τους 149 διασωθέντες επιβάτες , 51 βρίσκονται στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Cruise Europa», 39 στο «Aby Jeannette» και 49 στο πλοίο Spirit of Piraeus.

Ο κ.Λαγκαδιανός ανέφερε επίσης ότι 9 άτομα έχουν μεταφερθεί στο Λέτσε της Ιταλίας και ένα 1 άτομο σε σκάφος Ιταλικής Ακτοφυλακής που είναι εν πλω για το Πρίντεζι.

Τόνισε επίσης ότι στην ευρύτατη επιχείρηση διάσωσης που συντονίζεται απο το ενιαίο κέντρο έρευνας της Ρώμης προστέθηκε ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της πολεμικής αεροπορίας που έχει απογειωθεί απο το ΄Ακτιο που προσπαθεί παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες να προσεγγίσει το σημείο όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι δύο ελικόπτερα τύπου Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού που απογειώθηκαν απο την Κέρκυρα δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο και επιστρέφουν, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

«Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες σε μια δύσκολη επιχείρηση τεράστιας δυσκολίας και υπο αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ με επιδείνωση» τόνισε ο κ.Λαγκαδιανός και πρόσθεσε ότι οι «εναέριες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν κανονικά καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας αν χρειαστεί».