Το νέο τηλεπικοινωνιακό σύστημα τύπου TETRA βρίσκεται πλέον στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από δωρεά στο ελληνικό Δημόσιο. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το ύψος της δωρεάς εκτιμάται στα 27,2 εκατ. Ευρώ

Η απόκτηση του εν λόγω συστήματος, όπως ανακοίνωσε η Κατεχάκη, επετεύχθη μετά από ενέργειες του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια και αποτελεί εξ ολοκλήρου προϊόν δωρεάς, προς το Ελληνικό Δημόσιο, εκτιμωμένης αξίας 25 εκατ. Ευρώ. Σημειώνεται, ότι η δωρεά συνοδεύεται και με την παροχή συντήρησης και υποστήριξης του συστήματος εκτιμώμενης αξίας 2,2 εκατ. Ευρώ, για ένα χρόνο.

Σε πρώτη φάση, το νέο τηλεπικοινωνιακό σύστημα τύπου TETRA θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας στην Αττική και σε δεύτερη φάση σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Με αφορμή τη δωρεά, ο κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε, τα εξής: «Η ανάληψη των καθηκόντων μου, ως Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, συνέπεσε με τη λήξη της 10ετούς σύμβασης με το σύστημα ΤΕΤRΑ, που χρησιμοποιούσε η Ελληνική Αστυνομία, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Να σημειώσω ότι το κόστος συντήρησης του συστήματος, που ήταν σε λειτουργία και που μας ζητείτο η ανανέωση της σύμβασής του για τα επόμενα 10 χρόνια, ανέρχονταν στο ύψος των 80 εκατομμυρίων Ευρώ.

Αναζητήσαμε την πιο ενδεδειγμένη λύση και σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και για το κοινωνικό σύνολο. Καταφέραμε να εξοπλίσουμε την Ελληνική Αστυνομία με το πλέον σύγχρονο τεχνολογικά σύστημα επικοινωνίας, χωρίς να επιβαρύνουμε, το ελληνικό δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο, ούτε με ένα ευρώ. Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι με τις κατάλληλες ενέργειες, με επιμονή και υπομονή μπορούμε να βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις σε όλα τα προβλήματα».