Επανέρχεται από το νέο έτος το πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον, με λιγότερα χρήματα από το προηγούμενο αλλά για περισσότερους δικαιούχους.

Μέχρι σήμερα έχουν εξασφαλιστεί 350 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με όσα ανέφερε προ ημερών στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου το πρόγραμμα να συνεχιστεί. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να συνοδευτεί και από φοροαπαλλαγές.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Ανάπτυξης εισηγείται για το νέο πρόγραμμα να μειωθούν τα ποσοστά επιδοτήσεων του παλαιού ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά.

Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατόν να καλυφθούν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης για 45.000 νοικοκυριά (αλλαγή κουφωμάτων, μονώσεις, σκιάσεις κ.λπ.) έναντι μόνο 25.000 σε περίπτωση που τα ποσοστά παραμείνουν τα ίδια. «Η πρότασή μας έχει σκοπό να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά με όσο το δυνατόν πιο δίκαιη κατανομή», δηλώνει στα «Νέα» ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.