Στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου θα πραγματοποιηθούν οι επιστημονικές ανακοινώσεις για τις ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον.

Η εκδήλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί και θα γίνει μια παρουσίαση της πορείας της ανασκαφής τέσσερις περίπου μήνες μετά την είσοδο των αρχαιολόγων στον τάφο.

Ομιλητές θα είναι οι:

  • Κ. Περιστέρη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014).
  • Μιχ. Λεφαντζής, αρχιτέκτονας, με θέμα: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις».
  • Δημ. Εγγλέζος, πολιτικός μηχανικός, με θέμα: «Ο ρόλος του πολιτικού μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης και ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, αρχαιολόγος, Νίκος Σταμπουλίδης.

Σε συνέντευξη Τύπου, το περασμένο Σάββατο, στο αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης, ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, ανέφερε ότι η έρευνα δεν έχει τελειώσει και οι επόμενες κινήσεις θα κριθούν από τα αποτελέσματα της γεωφυσικής διασκόπησης που πραγματοποιεί η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ.