Η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού (από τις 10 Νοεμβρίου) τον έχει οδηγήσει στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του νεαρού να είναι κρίσιμη σε σημείο που κινδυνεύει άμεσα η ζωή του, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του, αλλά και γιατρός του νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται ο Ρωμανός.

«Κινδυνεύει να πάθει καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια», αναφέρει η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου, την ώρα που σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι δικηγόροι του τονίζεται ότι, «οι παλμοί της καρδιάς του φτάνουν τους 170 και η ανακοπή θεωρείται δυστυχώς αναμενόμενη».

Η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού. «Η κατάστασή του είναι κρίσιμη, κινδυνεύει άμεσα από μέρα σε μέρα με νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια. Πρέπει να δοθεί δημοσιότητα στο τι ακριβώς συμβαίνει, απεργία ξεκίνησε και ο Μιχαηλίδης ως συμπαράσταση στον Νίκο» είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Ο Ρωμανός είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δεν ξέρουμε πως θα είναι αύριο, κινδυνεύει η υγεία του και η ίδια η ζωή του. Φέρονται εκδικητικά σε νέους ανθρώπους. Ελπίζω σύντομα το υπουργείο να καταλάβει».

«Ο Νίκος θα συνεχίσει μέχρι το τέλος, δεν θα σταματήσει… Οι σύντροφοί του, του συμπαραστέκονται και άλλα παιδιά θα μπουν στην απεργία από τη Δευτέρα» τόνισε η κυρία Βεργοπούλου.