Με στόχο την επαφή με την τοπική κοινωνία και την ενημέρωση πολιτών και φορέων για το έργο της ανεξάρτητης αρχής, η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, βρέθηκε στη Κοζάνη και τη Φλώρινα.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, ειδικοί επιστήμονες πραγματοποίησαν συναντήσεις εργασίας σχετικά µε ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Συγκεκριμένα, στη Φλώρινα διεξήχθη σύσκεψη µε εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του δήμου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, µε θέμα το καθεστώς λειτουργίας των κτηνοτροφικών μονάδων στο νομό. Στην Κοζάνη η συνάντηση έγινε µε εκπροσώπους της Περιφέρειας ∆υτικής Mακεδονίας, του δήμου και της ∆ΕΥΑ Κοζάνης, και αφορούσε το ζήτημα της παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου νερού σε περιοχές του δήμου.

Επίσης, ειδικοί επιστήμονες του Συνηγόρου του Παιδιού επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το ΕΠΑΛ Φλώρινας, όπου συζήτησαν με παιδιά, μέλη του προσωπικού και εκπαιδευτικούς.

Τέλος η Συνήγορος του Πολίτη παρέστη στην τοποθέτηση του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον δήμο Φλώρινας.