Συγγνώμη για τις «ατυχείς εκφράσεις “φασιστοποίηση … να ρίχνουμε και καμιά σφαλιάρα”» που, όπως τονίζει, χρησιμοποίησε μεταφορικά σε τηλεοπτική εκπομπή, ζητά με δήλωσή του ο Γιάννης Τζιφόπουλος, ο οποίος προχθές υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους αρχής από τη θέση του αναπληρωτή πρύτανη του ΑΠΘ.

«Λυπούμαι πολύ για τις ατυχείς εκφράσεις “φασιστοποίηση … να ρίχνουμε και καμιά σφαλιάρα” που χρησιμοποίησα μεταφορικά. Η έκφραση αυτή, που απομονώθηκε από τα συμφραζόμενα, αφορούσε τη χωρίς εξαιρέσεις τήρηση των νόμων» τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Τζιφόπουλος, αναφερόμενος σε όσα είπε σε εκπομπή του Dıon TV, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο τέως αναπληρωτής πρύτανης του ΑΠΘ δηλώνει πως δεν ασπάζεται «επ’ ουδενί απολυταρχικές τάσεις και απόψεις» και δεν υποστηρίζει «την υιοθέτηση συμπεριφορών καταστολής». Ζητά δε συγγνώμη για το «ατυχές περιστατικό».

Ο κ. Τζιφόπουλος ευχαριστεί για την άψογη -όπως τονίζει- συνεργασία, κατά τη διάρκεια της θητείας του, τον Πρύτανη, τους αναπληρωτές Πρύτανη, το Συμβούλιο Διοίκησης, τους καθηγητές/λέκτορες του Πανεπιστημίου, όλους τους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου και τους φοιτητές και σημειώνει πως θα συνεχίσει το έργο του με αφοσίωση.