Με τραγούδια βγαλμένα από την κοινή παράδοση των δύο πόλεων υποδέχθηκαν στην σκηνή τον Διονύση Σαββόπουλο μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης και της 6ης δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Θεσσαλονικιός, αλλά Κωνσταντινουπολίτης στην καταγωγή,ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγούδησε μαζί με τους μαθητές, στη σκηνή του Ζωγραφείου Λυκείου και μοιράστηκε μνήμες αγαπημένες και ιστορίες του Πολίτη πατέρα του Γεώργιου Σαββόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διονύσης Σαββόπουλος ανακηρύχθηκε από τον διευθυντή του Ζωγραφείου, Γιάννη Δεμιρτζόγλου «Επίτιμος Ζωγραφειώτης» για την 50ετή προσφορά του στον ελληνικό τραγούδι. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απόφοιτος και ο ίδιος του Ζωγραφείου, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι τα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου μας γεμίζουν ενθουσιασμό, μας ταξιδεύουν στην ιστορία και την παράδοση της Ρωμιοσύνης, μας θυμίζουν τις λαχτάρες και τους καημούς της, αλλά μας μεταγγίζουν και αισιοδοξία.

Το Ζωγράφειο Λύκειο διανύει τα 121 χρόνια από την ίδρυσή του και γιόρτασε, όπως κάθε χρόνο, τα Εισόδια της Παναγίας του Πέρα.

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν οι μητροπολίτες Τρανουπόλεως Γερμανός, Δέρκων Απόστολος, ο γενικός πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη Νικόλαος Ματθιουδάκης και ο βουλευτής Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης.

Παρόντες ήταν και οι απόφοιτοι του Ζωγραφείου, της τάξης του 1964, οι οποίοι γιόρτασαν τη χρυσή επέτειό τους καθώς και οι απόφοιτοι της τάξης του 1974 για τα σαράντα χρόνια από την αποφοίτησή τους.