Αρκετά μεγαλύτερες ήταν οι ζημιές που σημειώθηκαν φέτος στην αγροτική παραγωγή, εξαιτίας και των έντονων καιρικων φαινομένων του τελευταίου τριμήνου, σε σχέση με αυτές των τελευταίων τριών ετών, όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη των προϊσταμένων των υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ.

Με δεδομένο ότι τα χρονοδιαγράμματα για τις εκτιμήσεις των ζημιών που είχαν γίνει σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Αυγούστου τηρήθηκαν και ήδη είναι σε εξέλιξη η συγγραφή των πορισμάτων που είναι το τελευταίο κρίσιμο στάδιο πριν από την πληρωμή των αποζημιώσεων, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος επεσήμανε την ανάγκη να αποτυπωθεί στα πορίσματα το μέγεθος των ζημιών με αντικειμενικότητα.

Ο κ. Έξαρχος ενημέρωσε τους προϊσταμένους των υποκαταστημάτων, ότι η πιλοτική εφαρμογή εκτίμησης των ζημιών με τη χρήση σύγχρονων μέσων από το Μάρτιο του 2015, θα επεκταθεί σε όλες τις περιοχές ευθύνης τους, με στόχο την ταχύτερη και με μεγαλύτερη διαφάνεια διενέργεια των εκτιμήσεων καθώς και την επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.