Εκτός δρομολογίων τόσο στη γραμμή Κυλλήνης – Ζακύνθου, όσο και στη γραμμή Κυλλήνης – Κεφαλονιάς θα μείνει για κάποιο διάστημα το πλοίο «ΖΑΚΥΝΘΟΣ I», που το περασμένο Σάββατο παρουσίασε μηχανική βλάβη και ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι του Αργοστολίου.

Για το λόγο αυτό, τις προηγούμενες ημέρες δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο που εκτελεί το πλοίο από Κυλλήνη στις 6.15 και από Ζάκυνθο στις 8.30, και το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα.

Όπως όλα δείχνουν, τα παραπάνω δρομολόγια θα μείνουν ανεκτέλεστα μέχρι νεωτέρας, αφού πέρα από την αποκατάσταση της μηχανικής βλάβης, υπάρχει η πληροφορία πως το πλοίο «Ζάκυνθος Ι» θα αγκυροβολήσει στην Κεφαλονιά μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη, στο πλαίσιο της περιόδου ακινησίας που του επιτρέπει ο Νόμος.

Προς το παρόν ωστόσο, το συγκεκριμένο αίτημα δεν έχει υποβληθεί στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου, για να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Θυμίζουμε πως από τον περασμένο Απρίλη το πλοίο ανήκει στο δυναμικό της εταιρείας Kefallonian Lines, η οποία διέκοψε ακόμη ένα δρομολόγιο στη γραμμή Κυλλήνης – Ζακύνθου, το οποίο πραγματοποιούσε το πλοίο «Νήσος Κεφαλονιά».

Πρόκειται για το δρομολόγιο που πραγματοποιούνταν καθημερινά, εκτός από Σάββατο και Κυριακή, στις 20.15 από Ζάκυνθο και στις 18.30 από Κυλλήνη.

Το «Νήσος Κεφαλονιά» πραγματοποιεί πλέον ένα δρομολόγιο την ημέρα στις 11.00 από Κυλλήνη και 12.45 από Ζάκυνθο.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ “ΦΙΟΡΟ”

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως μετά τις 20 Νοεμβρίου αναμένεται η δρομολόγηση του καινούργιου πλοίου «Fior Di Levante», της εταιρείας Levante Ferries για το οποίο έχουν ήδη εγκριθεί συγκεκριμένα δρομολόγια από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τη γραμμή Ζάκυνθος – Κυλλήνη.

Προς το παρόν, η εταιρεία κάνει χρήση του διαστήματος που δίνει ως χρονικό περιθώριο ο Νόμος για τη μη πραγματοποίηση δρομολογίων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επιθεωρήσεις στο πλοίο και αυτό να ξεκινήσει δρομολόγια.

Πηγή: ermisnews.gr