Τους είπε ότι δεν είχε λεφτά και η απάντηση τους ήταν «σκότωσε ένα διαμέρισμα για να μας πληρώσεις». Αυτό είναι ένα μέρος από τους διαλόγους του επιχειρηματία με τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και του Υπουργείου Οικονομικών που τον εκβίαζαν και συνελήφθησαν. Το ποσό που του ζήτησαν ήταν τελικά 60.000 ευρώ και με διαπραγματεύσεις έπεσε στις 50.000.

Εκείνος τους κατήγγειλε στην Αστυνομία, αφότου αποκάλυψε ότι «πλήρωνα επί 10 χρόνια», και έτσι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ (άνδρας και γυναίκα), ένας υπάλληλος και ένας συνταξιούχος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, ένας υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος και μία λογίστρια συνελήφθησαν χθες σε διάφορες περιοχές της Αττικής από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Την απόφαση του ΣΔΟΕ θα την πάρεις αφού δώσεις τα λεφτά», του είχαν πει και μέχρι να τους πληρώσεις δεν έβαζαν τις υπογραφές τους. Τα ραντεβού γίνονταν στο γραφείο της λογίστριας και μετά από διαπραγματεύσεις κατέληξαν στο ποσό των 50.000 ευρώ. «Δεν ήθελα να το πιστέψω γι’ αυτήν (τη λογίστρια) γιατί είχαμε και φιλικές σχέσεις. Όπως ανέφερε «με καλωδίωσαν (οι αστυνομικοί)». Η Αστυνομία προσημείωσε τα χρήματα που παραδόθηκαν στον γιο της λογίστριας, υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όταν ο επιχειρηματίας τα παρέδωσε, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και εκτιμούν ότι τελικός προορισμός των χρημάτων ήταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ. Μετά συνέλαβαν τη λογίστρια και τον σύζυγο της (συνταξιούχο υπάλληλο του ΣΔΟΕ) και ταυτόχρονα και τον υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ και τους δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ.

Μάλιστα, ο επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι εδώ και μια δεκαετία πλήρωνε υπαλλήλους του ΣΔΟΕ. «Συνέχεια ανέβαινε το κασέ. Έδινα όσα μπορούσα. Τώρα δε μπορούσα και δεν τα έδωσα», τόνισε.

Δείτε το βίντεο του Alpha: