Η επανακυκλοφορία της FIX Hellas σηματοδότησε όχι μόνο την επιστροφή της ιστορικότερης ελληνικής μπύρας, αλλά και το άνοιγμα μιας νέας σελίδας στην ιστορία της ελληνικής ζυθοποιίας.

Έχοντας στο τιμόνι της τρεις νέους έλληνες επιχειρηματίες, τον Γιάννη Χήτο και τους Γιώργο και Ηλία Γκρέκη, η «Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε.» εμφιάλωσε το Μάρτιο του 2010 την πρώτη φιάλη της ιστορικής και αγαπημένης των Ελλήνων μπύρας στις ιδιόκτητες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στη Ριτσώνα Ευβοίας και ένα μήνα μετά, η μεγάλη «άΦΙΞη» ήταν γεγονός.

Έτσι, άρχισε να εξαπλώνεται από στόμα σε στόμα η είδηση ότι «ξαναγύρισε η FIX», με τους παλαιότερους να επιθυμούν να αναβιώσουν ευχάριστες αναμνήσεις και τους νεότερους να ανυπομονούν να δοκιμάσουν αυτή τη «σταθερή αξία» του παρελθόντος, για την οποία είχαν μόνο ακούσει.

Γρήγορα η FIX Hellas «εκτοξεύτηκε» στις πρώτες προτιμήσεις των καταναλωτών.

Το 2011, η «Ολυμπιακή Ζυθοποιία» ξεκινά την υλοποίηση του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, σε συνεργασία με έλληνες αγρότες, με στόχο την παραγωγή των προϊόντων της με τη χρήση ελληνικού κριθαριού.

Το 2012, έχοντας καλύψει στο ακέραιο τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, η «Ολυμπιακή Ζυθοποιία» ξεκινά την εξαγωγική της δραστηριότητα, με τη FIX Hellas να «ξεδιψά» και το ενδιαφέρον δυναμικών αγορών του εξωτερικού, με παρουσία σε πάμπολλες χώρες.

Η επιτυχημένη διαδρομή της συνεχίζεται. Χαρακτηριστικά, το 2013, αποσπά το «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi). Την ίδια στιγμή, η FIX Hellas καταφέρνει να αναδειχθεί ως το 1ο ελληνικό σήμα μπύρας και ως το 3ο σε πωλήσεις στην εγχώρια αγορά, ενώ εξάγεται σε περισσότερες από 20 χώρες και στις πέντε ηπείρους.

Το 2014, την 5η χρονιά κυκλοφορίας της, σηματοδοτείται και η επέτειος των 150 χρόνων επώνυμης παρουσίας της FIX στη χώρα μας. Παράλληλα, διευρύνεται περαιτέρω και η γκάμα των προϊόντων FIX, καθώς στην «οικογένεια» έρχεται να προστεθεί η FIX Royale, μια ελληνική γνήσια συνταγή Weiss μπύρας, με ελληνικό κριθάρι.

Οι ημερομηνίες-σταθμοί:

2009: Τρεις Έλληνες επιχειρηματίες, ο Γιάννης Χήτος και οι Ηλίας και Γεώργιος Γκρέκης, εξαγοράζουν την εταιρεία «Ολυμπιακή Ζυθοποιία», μαζί με το σήμα της παλαιότερης, διασημότερης και πιο αγαπημένης ελληνικής μπύρας, της Fix Hellas.

2010: Δημιουργείται ένα υπερσύγχρονο ζυθοποιείο στην περιοχή της Ριτσώνας, στην Εύβοια και η ιστορική Fix Hellas είναι και πάλι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά. Η πρώτη της φιάλη εμφιαλώθηκε το Μάρτιο και στις αρχές Απριλίου η μεγάλη «άφιξη» ήταν πλέον γεγονός!

2011: Ολοκληρώνεται και η δεύτερη μεγάλη επένδυση για την επέκταση του εργοστασίου, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας, ώστε η «Ολυμπιακή Ζυθοποιία» να μπορέσει να ανταποκριθεί στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση.

2012:  Η Fix Hellas βγαίνει και εκτός ελληνικών συνόρων, «ξεδιψώντας» το ενδιαφέρον των αγορών του εξωτερικού. Παράλληλα, κάτω από την ομπρέλα της Fix, προστίθεται η Fix Dark, που ανέτρεψε τα δεδομένα ως προς την εγχώρια αγορά της μαύρης μπύρας.

2013: Τόσο η Fix Hellas όσο και η Fix Dark, αποσπούν το «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης» από το Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi).

2014: Η αγαπημένη ελληνική μπύρα συμπληρώνει τα 150 χρόνια επώνυμης παρουσίας στη χώρα μας! Το εύρος των προϊόντων Fix διευρύνεται περαιτέρω με τη Fix Royale, την αυθεντική συνταγή ελληνικής σταρένιας αφιλτράριστης μπύρας, με ελληνικό κριθάρι.