Δεκτή έγινε από τα αρμόδια όργανα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη υπαλλήλων, οι οποίοι υπέβαλλαν αιτήσεις αναγνώρισης από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της συνάφειας του διδακτορικού τους διπλώματος ή του μεταπτυχιακού τους τίτλου σπουδών σε χρόνο προγενέστερο της έναρξης ισχύος του Ν. 4024/2011, αλλά η σχετική απόφαση εκδόθηκε μεταγενέστερα.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις ανωτέρω περιπτώσεις, δηλαδή όταν η σχετική απόφαση αναγνώρισης εκδόθηκε μεταγενέστερα της έναρξης ισχύος του νόμου (1/12011), δηλαδή μετά την έναρξη ισχύος του Νόμου 4024/2011, τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του προϊσχύσαντος Ν.3205/2003.

Προστίθεται δε στην εγκύκλιο ότι ως εκ τούτου η καταβολή του επιδόματος (μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών διπλωμάτων) ανατρέχει στο χρόνο κατάθεσης των σχετικών τίτλων στο αρμόδιο όργανο για την αναγνώριση ή συνάφειά τους.