Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από την είσοδο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Ρήγα Φεραίου, στα Προπύλαια, όπου συνεδριάζει και σήμερα η Σύγκλητος, για το θέμα των αιωνίων φοιτητών και της ασφάλειας του Πανεπιστημίου. Ο δρόμος είναι κλειστός, ενώ μια ομάδα 30 φοιτητών φωνάζει συνθήματα κατά του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη.

Πριν λίγο προκλήθηκε ένταση όταν φοιτητές ζήτησαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση, αλλά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος, μιας και ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης έχει συντάξει λίστα εισόδου. Στη συνεδρίαση επιτρέπεται η παρουσία τριών εκπροσώπων των φοιτητών, όμως οι φοιτητές δεν τους όρισαν, με αποτέλεσμα τα ονόματά τους να μην υπάρχουν στη λίστα.

Ένταση δημιουργήθηκε και όταν βγήκε από το κτήριο η εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο, με αποτέλεσμα, στη συνέχεια να μην της επιτραπεί η είσοδος, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της.


Η τσάντα της εκπροσώπου των διοικητικών υπαλλήλων της Συγκλήτου. Οι φοιτητές απαγόρευσαν στην εκπρόσωπο να μπει ξανά στο κτήριο

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται σήμερα, έπειτα από τη διακοπή που προκλήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση όταν ομάδα φοιτητών εισέβαλε στην αίθουσα.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος