Τη διακοπή της συνεδρίασης της Συγκλήτου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισε ο πρύτανης του Ιδρύματος Θεόδωρος Φορτσάκης, όταν μέσα στην αίθουσα εισήλθαν περίπου 30 φοιτητές. Τα «αίματα άναψαν» ενώ εκατέρωθεν βολές με προειδοποιήσεις εκτοξεύθηκαν από τον κ. Φορτσάκη. Οι φοιτητές είχαν εισβάλει

Σήμερα το πρωί στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεδρίαζε για πρώτη φορά η Σύγκλητος του Ιδρύματος. Οι φοιτητές λίγο μετά τις 09:00, απέκλεισαν την πρόσβαση στην πόρτα και δεν επέτρεπαν στον Πρύτανη και στα μέλη της Συγκλήτου να αποχωρήσουν.

Ακολούθησε ένταση μεταξύ των δύο πλευρών, με τον κ. Φορτσάκη να ζητά σε έντονους τόνους από τους φοιτητές να αποχωρήσουν, σημειώνοντας ότι παρανόμως βρίσκονται στην αίθουσα. Όταν οι φοιτητές αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, ο Πρύτανης διέκοψε τη συνεδρίαση και προειδοποίησε ότι θα ζητήσει «προστασία».

Λίγο μετά τις 10:00, ο κ. Φορτσάκης κατάφερε να αποχωρήσει από την αίθουσα αφού είχε μια σύντομη συνομιλία μαζί τους.

Οι φοιτητές αντιδρούν στο θέμα της φύλαξης και του ελέγχου της εισόδου στο Πανεπιστήμιο και είχαν ζητήσει να συμμετέχουν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου που θα εξέταζε το ζήτημα.

Ερωτήματα εγείρει πάντως μια κίνηση του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνιου Καλοκαιρινού, την ώρα που στη συνεδρίαση της Συγκλήτου επικρατούσε ένταση μεταξύ του Θεόδωρου Φορτσάκη και φοιτητών που βρέθηκαν στον χώρο.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο, ο κ. Καλοκαιρινός παίρνει στα χέρια του το κινητό του τηλέφωνο, εστιάζει για λίγη ώρα προς την κατεύθυνση των φοιτητών – ενώ την ίδια ώρα συνομιλεί με τον κ. Φορτσάκη – και ύστερα τραβάει μια φωτογραφία…

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ό αναπληρωτής πρύτανης, Μπουραζέλης Κωνσταντίνος, τόνιζε: «Είμαστε σε ομηρεία από μια ομάδα φοιτητών που θέλει να γίνει η συζήτηση με τους δικούς της όρους».

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος