Με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρονιά άλλωστε στην παραλιακή λεωφόρο θα κορυφωθούν εφέτος στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος στις 6:40 μ.μ. θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Γιώργο Ορφανό.

Αύριο, στις 10:30 το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και στις 11:00 θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Και εφέτος η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει σχεδιάσει αυξημένα μέτρα παρόμοια με τα περσινά, απαγορεύοντας στους πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων.

Επί ποδός θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί τόσο για την παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων, όσο και για τη μαθητική παρέλαση.

Φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εξέδρα των επισήμων θα είναι αποκλεισμένη σε μεγάλη απόσταση και οι Θεσσαλονικείς θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση κυρίως στην αρχή και στο τέλος της.

Παράλληλα στην Αθήνα, στις 10.00 θα τελεστεί δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, και στη συνέχεια στις 10.00 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η μαθητική παρέλαση, εμπρός από το μνημείο θα αρχίσει στις 11.00 και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε 45 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες και φέτος θα εφαρμοστούν τα μέτρα ασφαλείας των τελευταίων ετών. Δηλαδή θα τοποθετηθούν κάγκελα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και η πρόσβαση προς την εξέδρα των επισήμων θα γίνεται μόνο σε όσους έχουν προσκλήσεις και διαπιστεύσεις. Οι γονείς θα μπορούν να δουν τα παιδιά τους στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.