Την επόμενη των καταστροφών έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι στις περιοχές που επλήγησαν από τη νεροποντή της Παρασκευής. Το newsbeast.gr βρέθηκε σήμερα στις τρεις περιοχές που μετατράπηκαν σε λίμνες και στους δρόμους που θύμισαν χείμαρρους…

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το Ίλιον, που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής των δρόμων που πλημμύρισαν, ενώ εμφανείς είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί αρκετά σπίτια αλλά και αυτοκίνητα.

Δραματικές στιγμές έζησαν οι πελάτες σούπερ μάρκετ στο Ίλιον που την ώρα της νεροποντής βρίσκονταν στο υπόγειο πάρκινγκ του καταστήματος. Το μέγεθος που πανικού που βίωσαν όταν άρχισε να ανεβαίνει η στάθμη του νερού και οι σκηνές χάους καταγράφονται στο φακό τρεις μέρες μετά.

Με ανθρώπινη αλυσίδα σώθηκαν από τον χείμαρρο στο υπόγειο γκαράζ σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, όπως λέει αυτόπτης μάρτυρας στην κάμερα του newsbeast.gr. Πιασμένοι χέρι-χέρι, κατάφεραν να βγουν από το πάρκινγκ όσοι είχαν εγκλωβιστεί, την ώρα που τα ορμητικά νερά γέμιζαν μέχρι το ταβάνι τον υπόγειο χώρο.

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε στο Ζεφύρι η σφοδρή νεροποντή που έπληξε το λεκανοπέδιο της Αττικής, πλημμυρίζοντας δρόμους και σπίτια. Το ρέμα της Εσχατιάς ξεχείλισε και το νερό που έτρεχε με ορμή, παρέσερνε ότι έβρισκε στο διάβα του.

«Εκείνο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να γίνει η διευθέτηση του ρέματος και να σταματήσουν αυτές οι καταστροφές κάθε φορά που υπάρχει βροχή», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Φυλής. Όπως εξηγεί ο κ. Γιάννης Μαυροειδής, «ενώ το ρέμα από το Καματερό και κάτω έκλεισε, από πάνω δεν έχει κλείσει». «Είναι ένα έργο για το οποίο έχει γίνει ήδη μελέτη», τονίζει ο ίδιος.

Η Νίκαια θυμίζει και σήμερα βομβαρδισμένο τοπίο. Πρωτοφανείς εικόνες κατέγραψε η κάμερα από τη Νίκαια όταν τα νερά έγιναν χείμαρροι και πέρασαν από τους δρόμους της περιοχής παρασύροντας τα πάντα στο διάβα τους.

Στο σημείο σημειώθηκε τεράστια καραμπόλα με αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και «στοιβάχτηκαν» το ένα πάνω στο άλλο. Τα αποτελέσματα της καταστροφής είναι εμφανή…