Από χθες στις δυο το μεσημέρι κινητοποιήθηκαν τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να συνδράμουν στους δήμους που επλήγησαν βαριά από την νεροποντή. Τα συνεργεία συνεχίζουν και σήμερα αδιαλείπτως απάντληση νερών από τους δρόμους, καθαρισμό φρεατίων (σε όσους δήμους δεν είχαν κάνει), καθάρισμα από φερτά υλικά και καθάρισμα ρεμάτων.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη για την Πολιτική Προστασία, περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Τσούπρα, συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται στους δήμους Καματερού, Χαϊδαρίου, Αχαρνών, Αιγάλεω, Περιστερίου, Φυλής και στο Ίλιον.

Ειδικά στο Περιστέρι, η περιοχή Τσαλαβούτα «καταβυθίσθηκε» στην κυριολεξία στο νερό και όλη η περιοχή -όπως σημειώνει- μοιάζει με λίμνη.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ευχαρίστησε τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας καθώς επίσης τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε όσους αγωνίζονται στους δήμους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.

«Δεν είναι ώρα για φθηνές κριτικές – οι πολίτες, που δοκιμάζονται για πολλοστή φορά, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία να παραμένει ζητούμενο» αναφέρει η κ. Δούρου στη δήλωσή της, υπογραμμίζοντας πως αυτή τη στιγμή όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες που είδαν να χάνονται οι περιουσίες τους.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σχολίασε το γεγονός ότι δεν εκλήθη να συμμετάσχει στη σύσκεψη που συγκλήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας σημειώνοντας πως «η ενεργεία αυτή είναι αποκαλυπτική του πως αντιλαμβάνεται η σημερινή κυβέρνηση το ρόλο και την αποστολή της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ως ρόλο εκτελεστικού βραχίονα, συμπληρωματικού της κεντρικής εξουσίας, χωρίς λόγο. Πρόκειται για μια αντιμετώπιση που εντάσσεται σε έναν προεκλογικού τύπου σχεδιασμό που απάδει της κρισιμότητας της δύσκολης συγκυρίας».