Η Μαρινόπουλος Α.Ε. ανέπτυξε και παρουσιάζει νέα, καινοτόμα προϊόντα, που αλλάζουν τα δεδομένα στις καθημερινές μας «μαγειρικές» συνήθειες και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τάσεις διατροφής σε διεθνές επίπεδο.
• Ζυμαρικά ολικής άλεσης για δροσερές σαλάτες και υγιεινές, γευστικές απολαύσεις, πλούσιες σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.

• Ευεργετικά υπέρ-φρούτα με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και υψηλή, διατροφική αξία κατευθείαν από τη φύση.
• Φυσικό, ορυκτό αλάτι για άρωμα και γεύση. Απορροφάται καλύτερα από τις τροφές, αλλά και από τον οργανισμό μας.

Ποτέ η μαγειρική δεν έγινε πιο ενδιαφέρουσα..
Αλάτια Μύλοι: Ορυκτό αλάτι που κρύβει μέσα του όλα τα αρώματα της θάλασσας. Αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής και ίσως το πιο σημαντικό συστατικό κάθε ελληνικής κουζίνας.

o Ροζ αλάτι: Το ροζ αλάτι θεωρείται ότι είναι το «λευκό χρυσαφί» καθότι αποτελεί το πιο φημισμένο ορυκτό άλατο. Κρυσταλλοποιείται μέσα στη γη στη διάρκεια εκατομμυρίων ετών και είναι αγνό και φυσικό. Με την υψηλή του περιεκτικότητα σε ιχνοστοιχεία χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει το κυκλοφορικό και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Προτείνεται για εξωτικές σαλάτες και dressings.
o Κόκκινο Χαβάης: Το κόκκινο αλάτι Χαβάης, ο γνωστός ιαματικός πυλός, έχει θεραπευτικά οφέλη για τον οργανισμό, ενώ το έντονο αυτό χρώμα τερακότας προέρχεται από ηφαιστειακή λάβα. Είναι πολύ ιδιαίτερο και έντονο και τα αρώματά του θυμίζουν καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, όπως το φουντούκι. Προτείνεται η χρήση για μαγείρεμα στο γκριλ ή το barbeque.
o Καπνιστό Κύπρου: Φυσικό προϊόν με κάπνισμα για μια εντελώς ξεχωριστή γεύση, η οποία προέρχεται από το ξύλο ερυθρής σημύδας. Προτείνεται στο μαγείρεμα, τις σαλάτες και το κρέας.
o Μαύρο Κύπρου: Το μαύρο αλάτι Κύπρου είναι νιφάδες φυσικού αλατιού θάλασσας και διακρίνεται για τους μεγάλους κρυστάλλους σε σχήμα πυραμίδας. Αυτές οι ιδιαίτερες μαύρες πέρλες μπορούν να απογειώσουν κάθε συνταγή με ψητό ψάρι, ενώ οι σούπες γίνονται πιο ενδιαφέρουσες.
o Μείγμα αλάτι με μπαχάρια: Ο τέλειος γευστικός συνδυασμός για ζυμαρικά, σαλάτες, ψητά σχάρας και ευκολία στη μαγειρική.

Πανάρχαια διατροφικά μυστικά στο διαιτολόγιό μας…
Super fruits: Μία ιδιαίτερη σειρά υψηλής διατροφικής αξίας σε πρακτική συσκευασία για το γραφείο, το σνακ και τη βόλτα. Σας προτείνουμε:

o Γκότζι Μπέρι: Το μούρο της ευτυχίας είναι γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και την περιοχή του Θιβέτ. Αναζωογονεί και δίνει ενέργεια σε όλο τον οργανισμό. Προτείνεται σε σαλάτες, σε ροφήματα και σαν σνακ.
o Ιπποφαές: Περιέχει 15 και πλέον αντιοξειδωτικές ουσίες, λιπαρά οξέα Ω3 και πολλά άλλα που το καθιστούν υπέρ-τροφή. Προτείνεται ως αφέψημα.
o Παπάγια: Αποξηραμένο φρούτο της Ασίας με γλυκιά επίγευση, εκπληκτικό με γαλακτοκομικά, εξωτικές σαλάτες, πλούσιο σε ενέργεια και γεύση.
o Αποξηραμένα μύρτιλλα: Αρωματικό και εκλεπτυσμένο, άριστο συνοδευτικό για το γιαούρτι και τις φρουτοσαλάτες. Ταιριάζει, επίσης, σε πράσινες και εξωτικές σαλάτες.
o Γκόλντεν μπέρι: «Ο χαμένος καρπός των Ίνκας» όπως τα αποκαλούν στη διεθνή βιβλιογραφία, προσφέρουν ένα νόστιμο, εξωτικό σνακ για κάθε ώρα. Επίσης, λόγω του ιδιαίτερου χρώματος και της γεύσης, μπορούν να στολίσουν τα γλυκά σας.
Προτάσεις ισορροπημένης διατροφής…
Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως προσφέρουν όλα τα πολύτιμα συστατικά του φλοιού των σπόρων του σταριού (φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ανόργανα άλατα, και πρωτεΐνες). Το υψηλό τους περιεχόμενο σε βιταμίνες της ομάδας Β τονώνει το μεταβολισμό και το νευρικό σύστημα, ενισχύοντας την πνευματική διαύγεια και μνήμη.
Η Μαρινόπουλος Α.Ε. παρουσιάζει μία ολοκληρωμένη σειρά ζυμαρικών ολικής άλεσης Carrefour που αποτελείται από: Κριθαράκι, βίδες, πένες και σπαγγέτι σε πρακτική συσκευασία των 500γρ.
Λόγω της σύστασής τους, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης προτείνονται για ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνταγές της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, καθώς επίσης και σε εναλλακτικά μεσογειακά πιάτα. Απολαύστε τα επίσης μέσα σε κρύες σαλάτες με θαλασσινά, όπως ο καπνιστός σολομός και το φιλέτο τόνου.
Για την ανάπτυξη των νέων προϊόντων έχει δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην υψηλή ποιότητα και στους διαιτητικούς κανόνες που υπαγορεύει η σωστή και ισορροπημένη διατροφή ενηλίκων.

Τα προϊόντα τα βρίσκετε στα καταστήματα Carrefour και σε επιλεγμένα καταστήματα Carrefour Μαρινόπουλος.

Αναζητώντας νέες ιδέες κάθε μέρα για εσάς!