Μετ’ εμποδίων θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων τις επόμενες ημέρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωση η Τροχαία από το Σάββατο 25 Οκτωβρίου και από τις ώρες 07.30΄- 16.00΄, λόγω της γενικής δοκιμαστικής παρέλασης των μηχανοκίνητων τμημάτων, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, στο τμήμα από τη νέα αερογέφυρα Θέρμης (οδός Προφήτη Ηλία) μέχρι την αερογέφυρα Ρυσίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται, ως εξής: Από Θεσσαλονίκη προς Ν. Μουδανιά: εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, νέα αερογέφυρα Θέρμης, Προφήτη Ηλία, επαρχιακή οδός Θεσσαλονίκης-Ν. Μηχανιώνας, διασταύρωση Ν. Ρυσίου, προς Ν. Ρύσιο, αερογέφυρα Ν. Ρυσίου, εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών. Και τα οχήματα που θα κινηθούν από Ν. Μουδανιά προς Θεσσαλονίκη: εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών, αερογέφυρα Ν. Ρυσίου, προς Ν.Ρύσιο, επαρχιακή οδός Θεσσαλονίκης-Ν.Μηχανιώνας – Προφήτη Ηλία – νέα αερογέφυρα Θέρμης – εθνική οδός. Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών.

Επίσης, από τις 05.00΄ μέχρι ώρα 13.30΄, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης των εικόνων Αγίου Δημητρίου και Παναγίας της Τρυφώτισσας, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στους παρακάτω δρόμους, από τους οποίους θα διέλθει η πομπή: Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Ι.Δραγούμη μέχρι την οδό Πλάτωνος, Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου, Ολύμπου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πελοποννήσου, Πελοποννήσου, σε όλο το μήκος της και Σελεύκου, σε όλο το μήκος της. Ακόμα, από τις 10.30΄ μέχρι 13.30΄, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους, από τους οποίους θα διέλθει η πομπή: Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πλάτωνος, Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου, Ολύμπου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πελοποννήσου και Πελοποννήσου, σε όλο το μήκος της.

Την Κυριακή, από τις 5.00΄ μέχρι ώρα 13.30΄, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης δοξολογίας στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στους παρακάτω δρόμους: Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Σουρή μέχρι την οδό Πελοποννήσου, Κασσάνδρου, από την οδό Αγίου Νικολάου μέχρι την οδό Μακεδονικής Αμύνης, Μακεδονικής Άμυνας από την οδό Κασσάνδρου μέχρι την οδό Αγίου Δημητρίου Σελεύκου, σε όλο το μήκος της και Αριστοτέλους, στο τμήμα της από οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου.

Επίσης, από τις 10.30΄ μέχρι ώρα 13.30΄, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου.

Τη Δευτέρα από τις 10.30΄ και μέχρι την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους: Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την οδό Ι.Δραγούμη, Παύλου Μελά, από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή και σε όλες τις κάθετες οδούς των συγκεκριμένων τμημάτων των ως άνω οδών.

Την Τρίτη από 03.00΄ και μέχρι τη λήξη της παρέλασης (θα πραγματοποιηθεί στις 11.00΄) δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση στους παρακάτω δρόμους: Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Γ. Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ. Κυδωνιών, Βασ. Γεωργίου, από τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ν.Γερμανού, Μ.Μπότσαρη – Καραϊσκάκη – Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, στα τμήματά τους από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Στρ. Κακαβού, Παύλου Μελά, από την πλατεία Λ. Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή, Στρ. Ναπολ. Ζέρβα, καθ’ όλο το μήκος της, Ανώνυμη Οδός έναντι Γ΄Σ.Σ., καθ’ όλο το μήκος της και Σουλιώτη, από την Καλλιδοπούλου μέχρι την Στρ. Κακαβού.

Επίσης, από τις 05.00΄ και μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους: Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών, Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ν.Γερμανού, ενώ από τις 08.00΄ και μέχρι τη λήξη της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους: Μ.Μπότσαρη – Καραϊσκάκη – Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, στα τμήματά τους από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Στρ. Κακαβού, Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή και Σουλιώτη, από Καλλιδοπούλου μέχρι Στρ.Κακαβού.

Εκτός από τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στις οδούς Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από την Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ. Γεωργίου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 14.00΄ της 27-10-2014 μέχρι ώρα 15.00΄ της 28-10-2014, στο πάρκινγκ, που βρίσκεται πίσω από την εξέδρα των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν. Σουλιώτη, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2014 μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης. Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν και στους γύρω δρόμους.

Η Τροχαία ανακοίνωσε ακόμα ότι για λόγους ασφαλείας, στις 28-10-2014 το τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καραϊσκάκη, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση πρέπει να συγκεντρωθούν στο υπόλοιπο τμήμα της οδού, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω δρόμους.