«Δεν έπιασαν τα φρένα» υποστήριξε ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε την καραμπόλα σήμερα το πρωί στην Εθνική και παρέσυρε στο… διάβα της 12 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον Alpha.

Παρόλα αυτά, ο άνδρας λέει ότι πριν ξεκινήσει για το δρομολόγιο… του τρόμου, «είχα ελέγξει τα φρένα του φορτηγού, όλα» και συμπληρώνει πως αν δεν είχε ρίξει το όχημα στο κράσπεδο «θα σκότωνα 500 άτομα».

Λίγο νωρίτερα, πολλοί άνθρωποι βίωσαν το φόβο και την αγωνία, καθώς η νταλίκα παρέσερνε οχήματα και το ένα έπεφτε πάνω στο άλλο. «Θα σκοτωνόμουν» λέει ένας οδηγός. «Άκουσα θόρυβο και προσπαθούσα να κρατήσω το αμάξι μου. Με χτυπούσε ένας από εδώ, άλλος από εκεί», τονίζει μια γυναίκα οδηγός.

Στο μεταξύ, μάρτυρες υποστηρίζουν ότι τα σακιά με αλεύρι με τα οποία ήταν φορτωμένη η νταλίκα δεν ήταν δεμένα με ιμάντες, κάτι το οποίο ερευνάται. Όσον αφορά στο όχημα πάντως, ο οδηγός της νταλίκας υποστηρίζει πως είχε περάσει ΚΤΕΟ τον Μάιο, πριν πέντε μήνες δηλαδή. Στο ερώτημα πως γίνεται να υπήρχαν σπασμένα φρένα, απαντά άνθρωπος του ΚΤΕΟ, ο Αντώνης Φόρος, λέγοντας: «Σε καμία περίπτωση δε δίνουμε άδεια για ένα χρόνο. Πιστοποιούμε για εκείνη τη στιγμή την καταλληλότητα του οχήματος».

Παράλληλα, μεταφορείς καλούν το υπουργείο να επέμβει λέγοντας ότι γίνονται ελλείπεις έλεγχοι.

Δείτε τα βίντεο του Alpha: