Στο Βουκουρέστι όπου πραγματοποίησε τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ελληνικού σχολείου «Αθηνά» βρίσκεται, από το πρωί σήμερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος.

«Αυτό το όμορφο σχολικό συγκρότημα», είπε ο κ. Γεροντόπουλος απευθυνόμενος στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, «αγκαλιάζει μια ξεχωριστή γενιά Ελλήνων μαθητών. Παιδιών που ενώ μεγαλώνουν μακριά από την πατρίδα, χάρη στις προσπάθειες των γονέων και των δασκάλων τους, μένουν κοντά στο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική γλώσσα».

Το ελληνικό σχολείο «Αθηνά», στο οποίο λειτουργεί νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο, «είναι ένα σχολείο που μας κάνει πραγματικά υπερήφανους», επεσήμανε ο υφυπουργός, και αυτό διότι «επιδεικνύει σημαντικό έργο στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και στην καλλιέργεια και διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας» και συνεχάρη, ως αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, «όλους όσοι συνετέλεσαν και συντελούν στη λειτουργία αυτού του σχολείου, τους γονείς και κηδεμόνες, τους δασκάλους και κυρίως τους μαθητές, για την αγάπη τους για την Ελλάδα, την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό».

Στη συνέχεια ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και είχε συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Βουκουρεστίου και τον πρόεδρο της και βουλευτή του ρουμανικού Κοινοβουλίου, Ντράγκος Ζησόπουλο, συνάντηση κατά την οποία ενημερωθηκε για τις ποίκιλες δραστηριότητες τους, που αφορούν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, παραδοσιακών χορών, τη διοργάνωση κάθε χρόνο της Ολυμπιάδας ελληνικής γλώσσας, τις εκδόσεις στα ελληνικά και ρουμάνικα διαφόρων βιβλίων, αλλά και τις προσπάθειες που ξεκίνησαν για την ανέγερση ελληνικού ναού στο Δραγατσάνι, όπου βρίσκεται και το μνημείο των πεσόντων του Ιερού Λόχου.