Στελέχη της αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία σύστησαν «Δίκτυο εναλλακτικής διακυβέρνησης για τη βιωσιμότητα», που θα έχει ως στόχο την επίλυση καθημερινών και σημαντικών προβλημάτων και τη δράση τους παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

«Να αποτελέσει το Δίκτυο ένα εναλλακτικό εργαστήριο προβληματισμού, διαμόρφωσης προτάσεων και ανάληψης δημιουργικών δράσεων. Ξεκινάει το Δίκτυο από μια αντιπροσωπευτική ομάδα 35 ατόμων και θέλουμε να το απλώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν επίσης ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης, ο αντιδήμαρχος Παύλου Μελά, Σάκης Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, Γιώργος Αντωνόπουλος.

«Εν όψει του νέου πακέτου ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, ΣΕΣ 2014 – 2020, θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και να παράγουμε συγκεκριμένες πολιτικές, ώστε να μην κατασπαταληθούν τα δισεκατομμύρια», είπε ο κ.Κουράκης.

Στις προτεραιότητες του Δικτύου είναι να διατυπωθούν θέσεις για επίλυση ζητημάτων που αφορούν όλο το πολεοδομικό συγκρότημα όπως το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα, θέματα του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.