Σε μια προσπάθεια να αποδημήσει το σκηνικό που στήθηκε γύρω από την έλευση της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα αλλά και να καυτηριάσει τη φρενίτιδα των Ελλήνων για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, η Daily Mail δημοσιεύει σήμερα ένα ειρωνικό άρθρο στο οποίο συστήνει στη διάσημη δικηγόρο να περιοριστεί στις φωτογραφήσεις, ενώ κάνει λόγο για «μιντιακό τσίρκο» στην Ελλάδα.

Σε άρθρο με τον τίτλο: «Καλύτερα οι Κλούνεϊ να περιοριστούν στις φωτογραφήσεις τους στο Hello και να σταματήσουν να χτυπούν τη Βρετανία με τα Ελγίνεια Μάρμαρα», η Daily Mail εξαπολύει ευθείες βολές κατά των Ελλήνων και της ελληνικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για «τσίρκο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης» έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνοντας πως «θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι κάποιος παγκόσμιος ηγέτης ήταν στην πόλη ή πως οι γνωστοί Έλληνες ταραξίες ετοιμάζονταν για μια ακόμη πορεία προς το ελληνικό κοινοβούλιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πλατεία. Αλλά, όχι, δεν υπάρχουν ταραχές αυτή την εβδομάδα και οι ηγέτες του κόσμου βρίσκονται σε λεπτή θέση, καθώς η Ελλάδα σήμερα είναι το οικονομικό μπαλάκι της Ευρώπης».

«Περισσότερα από 200 άτομα περίμεναν μια νεαρή δικηγόρο που είναι μέλος της ομάδας δικηγόρων που προσέλαβε η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, η οποία κάνει ό,τι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις σε δύσκολους καιρούς: Ζητά επιτακτικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Όμως συμπεριφέρονται έτσι, πιστεύοντας πως θα τους υποστηρίξει η φιλελεύθερη ελίτ της Βρετανίας», επισημαίνει ο αρθρογράφος.

Και συνεχίζει: «Μέχρι τη δεκαετία του ’80, ελάχιστοι Έλληνες έδιναν ένα βλέμμα παραπάνω για την Ακρόπολη. Ο λόρδος Έλγιν έσωσε τα Μάρμαρα από το χάος της τουρκικής κατοχής κατά τον 19ο αιώνα, αλλά τώρα, με τη χρονική απόσταση που μας χωρίζει από το γεγονός, ο καθένας μπορεί να τον υποπτευθεί. Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες πολιτικοί ποντάρουν στην έννοια της υπερηφάνειας, εξ ου και αναφύεται ξανά το θέμα των Μαρμάρων. Για το Βρετανικό Μουσείο η παρουσία των Μαρμάρων έχει τοτεμικό χαρακτήρα. Την ίδια στιγμή, όποιος διάσημος περνάει από την Ελλάδα ρωτάται για την επιστροφή των Μαρμάρων. Και για να μην τους κακοκαρδίσουν τους λένε “ναι, να γυρίσουν πίσω”. Κάπως έτσι προέκυψε και η κ. Κλούνεϊ».

Ο αρθρογράφος καταλήγει: «Μπορεί οι Έλληνες πολιτικοί να συνεχίσουν να χτυπούν τον ίδιο σκοπό και να χειροκροτούνται από τους ηλίθιους αριστερούς, αλλά την ίδια στιγμή οι φτωχοί φορολογούμενοι θα αναγκαστούν να σηκώνουν τη θηλιά για την κυρία Κλούνεϊ και τα φιλαράκια της».