Ένας διαφορετικός αγώνας ζωής πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά, με διοργανωτή την αθλητική ομάδα του συλλόγου «Ορίζοντας» και τη συνεργασία του δήμου και φορέων της πόλης.

Για 5η συνεχή χρονιά δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας συμμετείχαν στη διοργάνωση «Το Υπερκοπέλι», ενώ για πρώτη φορά έγινε και αγώνας για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών με τίτλο «Υπερκοπελάκι».

Και στους δύο αγώνες δεν υπήρξε κατάταξη, ούτε και χρονομέτρηση, καθώς μοναδικός σκοπός της προσπάθειας ήταν η ενίσχυση του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς και στήριξης «Ορίζοντας», που δραστηριοποιείται στα Χανιά με στόχο την στήριξη παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.

Ο αγώνας έγινε στην παραλία των Αγίων Αποστόλων. Οι συμμετέχοντες στο «Υπερκοπέλι» κολύμπησαν απόσταση 500 μέτρων, κάλυψαν με τα ποδήλατα τους διαδρομή 24 χιλιομέτρων και στη συνέχεια έτρεξαν 6,6 χιλιόμετρα γύρω από το παρκάκι των Αγίων Αποστόλων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Ορίζοντα», Σπύρο Αδοντάκη, «σκοπός και της φετινής διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή και μέσα από αυτή να περάσει το μήνυμα του αγώνα για τη ζωή».

Στο «Υπερκοπελάκι» έλαβαν μέρος πολλά παιδιά, που κολύμπησαν 100 μέτρα, ποδηλάτησαν 2 χιλιόμετρα και έτρεξαν 500 μέτρα.

Σκοπός του μίνι τριάθλου ήταν η διάδοση του αθλήματος στις μικρές ηλικίες.

Ο διοργανωτής του αγώνα, η «Ορίζοντας» είναι σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στα πλαίσια της ανάγκης για ανθρωπιστική δράση. Ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια στα Χανιά με σκοπό τη στήριξη σε οικονομικό, ηθικό και ψυχολογικό επίπεδο, κυρίως παιδιών που έχουν προσβληθεί από καρκίνο και χρήζουν νοσηλείας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.