Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα σε δύο περιοχές της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των έργων του Μετρό. Συγκεκριμένα, για τις ανάγκες κατασκευής του σταθμού «Δημοκρατία» και της διακλάδωσης της γραμμής προς την Σταυρούπολη, τη Δευτέρα θα μετακινηθεί ο εργοταξιακός χώρος στο βόρειο τμήμα της οδού Μοναστηρίου. Το νότιο τμήμα της οδού θα αποδοθεί στην κυκλοφορία, διαθέτοντας βελτιωμένα χαρακτηριστικά κυκλοφορίας και συγκεκριμένα δύο λωρίδες με κατεύθυνση δυτικά και τρεις προς ανατολικά.

Επίσης, στις 9 Οκτωβρίου θα περιοριστεί ο εργοταξιακός χώρος στο σταθμό «Ανάληψη» και θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: αποδίδεται το τμήμα της οδού Δελφών, ήπιας κυκλοφορίας και πλάτους τεσσάρων μέτρων, από το ύψος της οδού Μάρκου Μπότσαρη έως την οδό Πέτρου Συνδίκα κι αμφιδρομείται η οδός Λυσικράτους για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας και ιδιαίτερα για την πρόσβαση στο νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης.

Ήδη αποδόθηκε στη κυκλοφορία τμήμα της οδού Δροσίνη τόσο για την κυκλοφορία όσο και για τη στάθμευση ΙΧ οχημάτων και προβλέπεται η δημιουργία πεζοδιάβασης με σηματοδότη στο ύψος της οδού Ψυχάρη.