Την παύση πώλησης και την ανάκληση όλων των παρτίδων δύο ζυμαρικών, για προληπτικούς λόγους, ανακοίνωσε η ΙΚΕΑ. Πρόκειται για τα ζυμαρικά σε σχήμα άλκης, ολικής άλεσης, PASTAÄLGAR FULLKORΝ και PASTAÄLGAR, τα οποία υπάρχει πιθανότητα να περιέχουν σόγια, χωρίς να αναφέρεται στην ετικέτα.

Η εταιρεία, στο δελτίο Τύπου, που εξέδωσε, εξηγεί πως «έχοντας εντείνει τους ελέγχους στον τομέα των τροφίμων, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι υπάρχει πιθανότητα τα ζυμαρικά σε σχήμα άλκης ολικής άλεσης ή μη, τα οποία διατίθενται μόνο στο σουηδικό κατάστημα τροφίμων, να περιέχουν σόγια, συστατικό που δεν αναφέρεται στην ετικέτα των προϊόντων».

«Η ασφάλεια είναι η πρωταρχική προτεραιότητα για την ΙΚΕΑ και για προληπτικούς λόγους σταμάτησε η πώληση των προϊόντων PASTAÄLGAR FULLKORΝ και PASTAÄLGAR και ανακαλούνται όλες οι παρτίδες τους.

Η σόγια είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και μπορεί να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτήν, κατά τα άλλα είναι ένα απόλυτα ασφαλές συστατικό», εξηγεί η εταιρεία.

Έτσι, η IKEA ενημερώνει τους καταναλωτές με σχετική ευαισθησία πως «μπορούν να επιστρέψουν τα προϊόντα PASTAÄLGAR FULLKORN και PASTAÄLGAR στο κοντινότερο κατάστημα ΙΚΕΑ για την πλήρη αποζημίωσή τους».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε χωρίς χρέωση στο 801 11 22722.