Μικροένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης όταν οι μπουλντόζες εισήλθαν στον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι με στόχο το γκρέμισμα των 12 ακατοίκητων κτισμάτων. Φραστική αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα και εκπροσώπου του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ) και της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη» με αφορμή τις εργασίες στον χώρο.

«Εγώ και αυτοί που δεν το ανέχονται, όλοι οι φτωχοί, σας αναγκάσαμε να κάνετε πίσω», ανέφερε, απευθυνόμενος προς τον κ. Αγγελάκα ο εκπρόσωπος του ΣΕΚ, για να λάβει την απάντηση: «Εσείς τι είστε, ο εκπρόσωπος των φτωχών;».

«Δεν θα σας αφήσουμε να γκρεμίσετε ούτε μία παράγκα», συνέχισε ο εκπρόσωπος του ΣΕΚ, χαρακτηρίζοντας το όρος Πατέρας ως «εξορία του Θεού». Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση και στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας: «Να κάνετε εξοχικές κατοικίες για το πολιτικό προσωπικό. Να πάει ο κ. Σαμαράς να κάνει τη βίλα του εκεί πάνω και να μας δώσει τη βίλα του τώρα να μείνει κάνας άνθρωπος».

Σημειώνεται πως μετά τη χθεσινή ένταση και τις φωτιές, που έγιναν αιτία να κλείσει για αρκετή ώρα η κάθοδος της λεωφόρου Μεσογείων, ελήφθη η απόφαση να ανασταλεί για διάστημα έξι μηνών η μετεγκατάσταση των Ρομά που ζουν στον καταυλισμό που βρίσκεται πίσω από το Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι. Η μετεγκατάστασή τους είχε προγραμματιστεί να γίνει στο όρος Πατέρας, ένα σχετικά χαμηλό βουνό, στην περιοχή των Μεγάρων Αττικής.

Σήμερα, μπουλντόζες εισήλθαν στον χώρο προκειμένου να κατεδαφίσουν 12 ακατοίκητα κτίσματα. Οι εργασίες κατεδάφισης ωστόσο προχωρούν με αργούς ρυθμούς και ενδέχεται να μην ολοκληρωθούν σήμερα, καθώς υπάρχουν ήπιες αντιδράσεις από τους Ρομά. Ο εκπρόσωπός τους Στέλιος Καλαμιώτης, ο οποίος συμφώνησε χθες στην εξάμηνη παράταση της μετεγκατάστασής τους, προσπαθεί να παρέμβει πυροσβεστικά ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.