Σε αναζήτηση λύσης για το χώρο μετεγκατάστασης των Ρομά βρίσκεται ο εκπρόσωπός τους, κ. Καλαμιώτης, μαζί με το δήμαρχο Χαλανδρίου, κ. Ρούσσο και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Αγγελάκα.

Ο κ. Αγγελάκας, για να εκτονωθεί την Τρίτη η ένταση που δημιουργήθηκε, δήλωσε ότι δέχεται να αναβληθεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα το σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά του Χαλανδρίου στο όρος Πατέρας στα Μέγαρα.

Από την άλλη, οι Ρομά επιζητούν μια λύση, μέσα στα όρια του δήμου Χαλανδρίου. «Ζούμε εδώ από το 1971, όταν ακόμα η οδός Σαρανταπόρου ήταν ρέμα», λέει ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου, Στ. Καλαμιώτης. «Εδώ πήγα σχολείο, εδώ πηγαίνουν και τα εγγόνια μου. Σήμερα μένουν εδώ 74 οικογένειες. Δεν μας σέβεται κανείς».

Στις 09:30 αναμένεται να ξεκινήσει η κατεδάφιση των δώδεκα παραπηγμάτων, τα οποία θεωρούνται ακατοίκητα. Το έργο της κατεδάφισης έχουν αναλάβει υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταυλισμός των Ρομά στο Χαλάνδρι δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’70 σε ιδιωτικά οικόπεδα, με τους ιδιοκτήτες να έχουν την τελευταία 15ετία πετύχει την έκδοση δικαστικών αποφάσεων για την απομάκρυνση των Ρομά. Ωστόσο, όλες οι απόπειρες εκκένωσης του καταυλισμού έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει.