Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα να μην αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) πραγματοποίησαν στην πλατεία Αριστοτέλους μέλη των Επιτροπών Δράσης Δυτικών Συνοικιών και Τούμπας – Χαριλάου.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, κρατώντας πανό με το σύνθημα «Καμία αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων – Κυβέρνηση-ΟΑΣΘ πάρτε πίσω το χαράτσι», ζήτησαν να αποτραπεί οποιαδήποτε ανατίμηση στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών και οι μετακινήσεις να είναι δωρεάν για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν.

«Η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ από τον Οκτώβριο θα φθάσει έως και 35%, είναι εξωφρενική σε μία περίοδο οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, ειδικά για την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη λόγω του μεγάλου ποσοστού ανεργίας», δήλωσε ο Νίκος Κτενάς, μέλος της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών.

«Η αύξηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς μειώνεται και ο χρόνος ακύρωσης του εισιτηρίου των δύο διαδρομών από τα 90 λεπτά στα 70 λεπτά. Για παράδειγμα ένας κάτοικος του Ευόσμου δεν μπορεί να φθάσει σε 70 λεπτά στην Καλαμαριά. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει οι μετακινήσεις να είναι δωρεάν για άνεργους, μαθητές και φοιτητές», πρόσθεσε.