Αδυναμία να κατανοήσει πώς μπορεί να υπήρξε νεκροφάνεια στην 45χρονη στην Πυλαία, ενώ αυτή εμφάνιζε νεκρική ακαμψία, εκφράζει η γιατρός του ΕΚΑΒ Χρυσή Ματσικούδη, που έφτασε στο σημείο και εξέτασε τη σορό.

«Δεν το πιστεύω» είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega η γιατρός λέγοντας μάλιστα ότι και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο 10 λεπτά μετά την καταγγελία διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε νεκρική ακαμψία.

Κάναμε και καρδιογράφημα και τις υπόλοιπες εξετάσεις, είπε η γιατρός, δεν υπήρχε άλλη ένδειξη. «Δεν μπορεί άνθρωπος με νεκρική ακαμψία να φώναζε και να χτυπούσε το φέρετρο. Δεν αμφισβητώ όσα λένε τα παιδιά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά. Την απάντηση στο μυστήριο θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Όπως επιβεβαίωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης η 45χρονη νοσηλευόταν σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της πόλης, όπου άφησε την τελευταία της πνοή. Οι συγγενείς παρέλαβαν τη σορό και την Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κανονικά η κηδεία της στο νεκροταφείο της Περαίας. Αποχώρησαν και οι τελευταίοι συγγενείς από τον τάφο και ύστερα από λίγη ώρα κάτοικοι της περιοχής, αλλά και μια παρέα ανηλίκων, που έπαιζαν έξω από την περίφραξη των νεκροταφείων, άκουσαν μια γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια. Ειδοποίησαν την αστυνομία και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία εκταφής, αλλά όπως αποκαλύφθηκε ήταν ήδη πολύ αργά.