Κι όμως… Η ανατριχιαστική υπόθεση της Περαίας, με τη γυναίκα που βρέθηκε ζωντανή μέσα στο φέρετρο να ζητά βοήθεια και να φωνάζει «βγάλτε με» και κατόπιν να πεθαίνει από ασφυξία, όσο κι αν μοιάζει μοναδική στα χρονικά, έχει και προηγούμενο!

Πριν από έξι με επτά χρόνια μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε ζωντανή μέσα στο φέρετρό της. Τα περιστατικά λαθών με ανθρώπους που μοιάζουν νεκροί αλλά δεν είναι, δυστυχώς δεν είναι τόσο σπάνια όσο νομίζουμε.

Τα παραπάνω τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega το πρωί της Παρασκευής, ο εργολάβος κηδειών, Φώτης Μπαμπούλας, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν καταγεγραμμένα παρόμοια περιστατικά.

Όπως αποκάλυψε, πριν από περίπου επτά χρόνια, στο νεκροταφείο της Αναστάσεως του Κυρίου, μία γυναίκα που είχε οδηγηθεί στον χώρο όπου φυλάσσονται οι σοροί, αποδείχθηκε ότι όχι μόνο δεν ήταν νεκρή, αλλά ότι ανέπνεε και έκανε κινήσεις. Οι υπάλληλοι του γραφείου κηδειών, που είχε αναλάβει την κηδεία και την ταφή, όπως είναι φυσικό, είχαν πάθει σοκ.

Στην περίπτωση εκείνη, όπως εξηγεί ο Φώτης Μπαμπούλας, είχαν ενημερωθεί άμεσα οι γιατροί και οι συγγενείς, ωστόσο, η άτυχη γυναίκα είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Όπως είπε ο κ. Μπαμπούλας τα περιστατικά νεκροφάνειας δεν είναι σπάνια, όμως στην περίπτωση της Περαίας θεωρεί και εκείνος ότι μάλλον δεν ισχύει, καθώς η νεκρική ακαμψία η οποία είχε επέλθει δείχνει ότι η γυναίκα είχε πεθάνει πολλές ώρες νωρίτερα.

Ο κ. Μπαμπούλας συμπλήρωσε ακόμη ότι ίσως παίζει ρόλο και το γεγονός ότι στο νεκροταφείο δεν υπάρχουν ειδικευμένοι υπάλληλοι για τις ταφές.