Στην εφαρμογή του συστήματος «ΑΡΤΕΜΙΣ» του Οργανισμού ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και στον τομέα των αυγών, προκειμένου να ελέγχεται η διακίνηση και εμπορία τους και να εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η ποιότητα των αυγών που διατίθενται στη ελληνική αγορά, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο πλαίσιο αυτό, καθιερώνονται μηνιαία ισοζύγια στις αγορές και τις πωλήσεις αυγών, ένα μέτρο που εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην προστασία των καταναλωτών και στην τόνωση του κτηνοτροφικού-πτηνοτροφικού τομέα, με στόχο την εξασφάλιση αυτάρκειας σε κτηνοτροφικά προϊόντα και την παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων.

Όπως είπε ο υπουργός Γιώργος Καρασμάνης, το υπουργείο σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένο να συμβιβαστεί με καταστάσεις που νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό, παραπλανούν τους καταναλωτές και θέτουν υπό αμφισβήτηση τον κόπο και τον μόχθο των Ελλήνων αυγοπαραγωγών. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «ελληνοποιήσεις», καταστρατήγηση των κανόνων ποιότητας και ανεξέλεγκτες πωλήσεις, χωρίς σήμανση και δίχως ποιοτική διαλογή, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.