Με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ, συναντήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στο δημαρχείο της Πάτρας, ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης.

«Η Πάτρα είναι πόλη που επέλεξα να ξεκινήσω την γνωριμία μου με τη χώρα σας», είπε στον δήμαρχο -μιλώντας ελληνικά- ο κ. Μάσλοφ, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Πελετίδης ευχαρίστησε τον Ρώσο πρεσβευτή για την επίσκεψή του στην Πάτρα, τονίζοντας πως «πάντα είχαμε καλές σχέσεις με τον ρωσικό λαό, τον αγαπάμε, όπως βέβαια αγαπάμε όλους τους λαούς, που αγωνίζονται για να ζήσουν».
Στη συζήτηση των δύο ανδρών κυριάρχησε το θέμα της δυνατότητας συνεργασίας της Πάτρας με τη Ρωσία, κυρίως σε επίπεδο πολιτιστικό.

Ο κ. Πελετίδης, αφού ενημέρωσε τον κ. Μάσλοφ ότι η νέα δημοτική αρχή έχει λίγες μέρες που ανέλαβε καθήκοντα, δήλωσε:

«Αυτή την καλή αρχή που γίνεται σήμερα θέλουμε να τη συνεχίσουμε αν και η κακή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας -και βέβαια πλήττει και την πόλη μας, στέκεται εμπόδιο σε πολλά πράγματα που θέλουμε να υλοποιήσουμε. Σε επίπεδο πολιτισμού έχετε πολλή μεγάλη ανάπτυξη και θα ήταν ενδιαφέρουσα η συνεργασία μας μαζί σας. Οι δεσμοί αυτοί, άλλωστε, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και για άλλους δεσμούς σε πολλά επίπεδα, όπως το εκπαιδευτικό και το οικονομικό. Την αγάπη μας στο ρωσικό λαό θα την δείξουμε με πολλούς τρόπους».

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δήμος, «στη συζήτηση έγινε αναφορά και στα οικονομικά γεγονότα που συνέβησαν στη Ρωσία και επηρέασαν και τη δική μας χώρα, όπως οι πτωχεύσεις μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, αλλά και το εμπάργκο εισαγωγής των οπωροκηπευτικών».

Σύμφωνα πάντα με όσα ανακοίνωσε ο δήμος, ο πρεσβευτής της Ρωσίας απάντησε σχετικά με το εμπάργκο, λέγοντας: «Η πραγματικότητα δεν μας αρέσει, αλλά αναγκαστήκαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε αισιόδοξοι».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Πελετίδης σημείωσε ότι «από τις εξελίξεις αυτές βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα, για το ποιοι δημιουργούν κάποιες καταστάσεις και ποιοι κερδίζουν από αυτές, ενώ τις συνέπειες τις υφίσταται πάντα ο λαός», και πρόσθεσε πως «το ζητούμενο είναι να μην δηλητηριάζονται οι σχέσεις των λαών».