Προγραμματική σύμβαση με έξι δήμους για την αναβάθμιση έξι χερσαίων μεθοριακών της Βόρειας Ελλάδας υπογράφηκε, σήμερα, μεταξύ του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και των δήμων Κομοτηνής, Μύκης, Κάτω Νευροκοπίου, Κιλκίς, Παιονίας και Πρεσπών.

Η σύμβαση, ύψους 335.000 ευρώ, προβλέπει την εκτέλεση έργων ανάδειξης των υποδομών στους μεθοριακούς σταθμούς Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Δοϊράνης, Εξοχής, Αγίου Κωνσταντίνου και Νυμφαίου.

Την περασμένη εβδομάδα, το ΥΜΑΘ είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση, ύψους 525.000 ευρώ, με τους δήμους Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σιντικής και Φλώρινας για την αναβάθμιση άλλων έξι μεθοριακών σταθμών (Προμαχώνα, Κήπων, Ορμενίου, Καστανεών, Κυπρίνου και Νίκης).

Με τις δύο συμβάσεις ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της αναβάθμισης συνολικά 12 χερσαίων μεθοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας.

«Στόχος είναι να κάνουμε πιο ελκυστικούς τους μεθοριακούς σταθμούς και στο μυαλό μας είναι η επόμενη φάση, την οποία διεκδικούμε. Θεωρώ ότι το έργο θα συνεχιστεί και όλοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και επιθετικά προς αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, στο υπουργείο.

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι επεσήμαναν ότι η αναβάθμιση των μεθοριακών σταθμών αποτελούσε πάγιο αίτημα των τοπικών αρχών προς την Πολιτεία.

«Γίνεται ένα βήμα για να δείξουμε ότι η Ελλάδα σέβεται τον επισκέπτη και τον δέχεται για να τον εξυπηρετήσει. Ευελπιστούμε ότι και στο μέλλον θα υπάρξουν ανάλογες κινήσεις για να σηκώσουμε την Ελλάδα εκεί που πρέπει να είναι» τόνισε ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης σημείωσε πως είναι υποχρέωση των δήμων να προχωρήσουν στην άμεση υλοποίηση του έργου, ενώ ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης εξήρε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης.

«Θα προχωρήσουμε στην οικονομική αξιοποίηση του χώρου. Υπάρχουν επενδυτές που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν καταστήματα και πιστεύουμε ότι θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου Βασίλης Γιαννόπουλος.