Μετά από την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη δόθηκελύση και αποζημιώθηκαν από τον δήμο Μεγαρέων οι ιδιοκτήτες οικοπέδου, το οποίο ρυμοτομήθηκε με την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως Κινέτας, καθώς ο εν λόγω δήμος καθυστερούσε να καταβάλει την αποζημίωση.

Ειδικότερα, οι δύο συνιδιοκτήτες του οικοπέδου στην Κινέτα, θα έπρεπε να αποζημιωθούν με 950,86 ευρώ ο καθένας, λόγω ρυμοτομίας. Η διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, τους ενημέρωσε, ότι, μολονότι το χρηματικό ένταλμα πληρωμής εκδόθηκε, επιστράφηκε αθεώρητο από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο είχε σταλεί για προληπτικό έλεγχο, επειδή έλειπαν από το σχετικό φάκελο οι «πίνακες των επικείμενων (οι υφιστάμενες δηλαδή εγκαταστάσεις, που κυρώνονται με τις αντίστοιχες πράξεις εφαρμογής).

Όπως σημειώνει η Αρχή, έκτοτε, όμως, δεν υπήρξε εξέλιξη στην υπόθεση. Ο Συνήγορος ζήτησε ενημέρωση από τη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Μεγαρέων και πληροφορήθηκε, ότι ο μηχανικός ήταν γνώστης του θέματος και δεσμεύτηκε πως θα ολοκληρώσει τη διαδικασία (σύνταξη «πινάκων επικείμενων»), έτσι ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν γρήγορα οι ιδιοκτήτες.

Ο Συνήγορος επανήλθε και ζήτησε να καθοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να γνωρίζουν πότε θα εισπράξουν την αποζημίωσή τους.

Μετά και από αυτή την παρέμβαση, ο δήμος Μεγαρέων κατέβαλε στους αναφερόμενους ιδιοκτήτες το οφειλόμενο ποσό.