Στην ενίσχυση του προϋπολογισμού του υπουργείου Παιδείας με πιστώσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, αυξάνοντας το κονδύλι για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανταποκρινόμενος σε αίτημα του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου, υπέγραψε την ενίσχυση των πιστώσεων του υπουργείου Παιδείας κατά 5,5 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό του Προϋπολογισμού.

Η ενίσχυση αυτή αφορά στην καταβολή στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος σε οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του, και η ανάγκη προέκυψε από την ένταξη φέτος μεγαλύτερου αριθμού δικαιούχων φοιτητών.

«Η λελογισμένη και χρηστή διαχείριση του αποθεματικού του Κρατικού Προϋπολογισμού δίνει βαθμούς ελευθερίας στη χρήση οικονομικών πόρων για τη στήριξη κοινωνικών πολιτικών», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει δημιουργήσει, την κοινωνική ευαισθησία της».