Πολεοδόμηση έκτασης στο Πικέρμι, ώστε να αξιοποιηθεί από τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) -μέλη του οποίου είναι 2.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων- και ταυτόχρονη μέριμνα για περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, προβλέπει η απόφαση που έλαβαν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νικόλαος Ταγαράς.

«Οι σημερινές μας ενέργειες αφενός ανταποκρίνονται σε ένα πάγιο αίτημα 40 ετών, αφετέρου δίνεται η δυνατότητα πολεοδόμησης υπό νέα αντίληψη», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος στη σχετική παρουσίαση που έγινε στο υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με τον νόμο 4280/14, το 50% της έκτασης παραχωρείται στο Δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο πολεοδομείται με χαμηλό συντελεστή.

«Με την κίνηση αυτή αναγνωρίζουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις τη συμβολή τους στην ανασυγκρότηση της χώρας και την προσήλωσή τους στο καθήκον», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας ότι ο ΑΟΟΑ θα δημιουργήσει επ’ ωφελεία των μελών του σύγχρονο οικισμό, που θα είναι οδηγός και για άλλους συνεταιρισμούς.

Ο κ. Ταγαράς είπε ότι από την απόφαση αυτή θα βγει κερδισμένη η ευρύτερη περιοχή, δηλ. το Ντράφι, η Διώνη, ο Νέος Βουτζάς, η Καλλιτεχνούπολη. «Είναι μια πρωτοβουλία κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού και θα ακολουθήσουν -κι άλλες και είναι το ελάχιστο που οφείλουμε σε τέτοιες στιγμές: να λύσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα», προσέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ.

«Το Πικέρμι είχε πάρει μυθική διάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις και παρέμενε επί 40 χρόνια απόρθητο», δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος. Απαιτήθηκε η προσωπική εμπλοκή του πρωθυπουργού, του υπουργού Άμυνας και των κ.κ. Ταγαρά και Καλαφάτη για να επιλυθεί». «Αυτό δείχνει όμως», προσέθεσε, «ότι, όταν υπάρχει βούληση των διοικούντων να λυθούν τα προβλήματα, λύνονται».